© Erik Vandewalle

Onvrede over sluiting recyclagepark blijft

Zandvliet -

De polderbewoners reageren kwaad op het sluiten van het recyclagepark in Zandvliet. Jong CD&V steunt hen. Antwerps CD&V-gemeenteraadslid Sam Voeten en Danielle Meirsman (N-VA) interpelleerden schepen Fons Duchateau tijdens de gemeenteraadscommissie.

Eerder liet het stadsbestuur weten dat het recyclagepark in het najaar sluit, omdat het zonevreemd is. Nico Van Roosbroeck (voorzitter JongCD&V): “Wij zijn geen tweederangsburgers, betalen evenveel belasting, maar krijgen er minder voor terug.”  

Districtsschepen Sandra Suykerbuyk (CD&V): “Als de stad alles in ons district begint af te bouwen omdat er minder bezoekers zijn dan in de andere districten, dan kunnen we alles dicht doen. Dat is geen correcte vergelijking. Zo verhindert de stad dat wij een kwaliteitsvolle dienstverlening kunnen aanbieden.”

Schepen Fons Duchateau: “We hebben alle mogelijke locaties in de polder onderzocht en geen was haalbaar. Toch bieden we alternatieven aan. Er zijn andere stedelijke recyclageparken en er mag worden uitgeweken naar Stabroek tegen stadstarieven. Volgende maand tekent de stad een overeenkomst met Igean. Eens per maand kan men in de Bomenbank groenafval, steenpuin en brandbaar grof vuil kwijt. Er komen op jaarbasis zestien recyclagepunten en twee pop-up recyclageparken.”

Die uitleg was voor CD&V-gemeenteraadslid Sam Voeten en Danielle Meirsman onvoldoende. Sam Voeten: “Het dichtstbijzijnde Antwerps containerpark is dat van de Luchtbal op 22 kilometer van Zandvliet. Dat de stad net naar deze locatie extra autoverkeer wil leiden, is bizar.”

Danielle Meirsman vond de polderbewoners naar Stabroek sturen ook geen volwaardig alternatief en pleitte ervoor om verder te blijven zoeken naar mogelijkheden in het district. Sam Voeten hoopt dat de beslissing alsnog wordt teruggedraaid. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners