Sigrid voelt zich kiplekker nu ze weer in de winkel kan staan. 

Sigrid voelt zich kiplekker nu ze weer in de winkel kan staan. © Marc Peeters

Nieuwe kleren schitteren in eeuwenoude schuur van The Barn Luxury Outlet

Bouwel -

The Barn Luxury Outlet is het nieuwe winkelproject van Sigrid De Greef (58) uit Bouwel (Grobbendonk). Je zou kunnen zeggen dat de vrouw gewoon de schuur heeft opgeruimd, maar het resultaat in het unieke historische decor doet met de ogen knipperen. “Hier wil ik nog 30 jaar verder doen”, zegt Sigrid.

Marc Peeters

Op het cv van Sigrid De Greef staat al bijna 30 jaar ervaring in de kledingverkoop. “Ik heb eerst 15 jaar de kinderkledingzaak Calimero gehad aan de Lindekens in Bouwel. Daarna ben ik naar de Zandstraat in Herentals getrokken om er een vestiging van Fred & Ginger uit te baten. Die kledingketen is vorig jaar, voor mij na 13 jaar, van de markt verdwenen. Ik zat dus zonder werk, maar stilzitten lukt me niet.”

In volle coronacrisis was er niet zo veel mogelijk en daarom werd ondertussen thuis werk gemaakt van het opruimen van de schuur. Maar het gaat niet om zo maar een schuur. Sigrid bewoont de historische hoeve en afspanning De Kroon aan de Langenheuvel in Bouwel. Het hoofdgebouw dateert uit het begin van de 15de eeuw. De grote schuur rechts van de hoeve, staat er van in de 18de eeuw. Zowel het hoofdgebouw als de schuur en omgeving zijn beschermd als monument en dorpsgezicht. De panden zijn in goede staat.

Het fraaie dakgebinte maakt de winkelplek uniek.

Het fraaie dakgebinte maakt de winkelplek uniek. © Marc Peeters

“Lang geleden zijn er plannen geweest om van het huis een restaurant en van de schuur een feestzaaltje te maken, maar dat is nooit doorgegaan”, weet Sigrid. “Nu hebben we er een kledingzaak van gemaakt. Voor het eerst verkoop ik niet alleen kinderkleren, maar ook stijlvolle dingen voor dames en heren. Ook schoenen en accessoires zitten in het gamma.” Het concept outlet houdt in dat in de schuur kledij wordt aangeboden van oudere collecties die plaats moesten maken in de klassieke boetieks.

“Het gaat dus voor alle duidelijkheid om volledig nieuwe kledij. Door onze specifieke manier van werken kunnen we alles aan minstens de helft van de prijs aanbieden die je in de winkel zou betalen toen die collectie pas uit was. Als we stukken selecteren om in onze winkel aan te bieden zijn voor ons twee dingen belangrijk: Belgisch en duurzaam, want via het outlet-systeem kan een overaanbod toch weggewerkt worden. Keuzes die ook onze klanten kunnen waarderen.”

De schuur aan de Langenheuvel ligt niet langs eens verbindingsweg en nog minder in een handelshart. “Toch hopen we dat de mensen ons weten te vinden. Na een paar maanden begint dat steeds beter te lukken. Mama’s die vroeger voor de kinderen winkelden kunnen nu ook voor zichzelf shoppen. Af en toe werken we ook met een avondopening om het gezellig te houden.”

BarnOutletBouwel vind je op Facebook.

MEER OVER Net Open

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio