©  Jan Van der Perre

ASSISEN. Tony Baldassarre schuldig aan moord op Luc Vuylsteke

Na twee uur beraadslagen heeft de jury Tony Baldassarre vrijdagmiddag schuldig verklaard aan de moord op aannemer Luc Vuylsteke. Hij schoot hem op 1 september 2017 van dichtbij twee keer in het hoofd in zijn bus in Deurne.

Maaike Floor

LEES OOK: “Luc Vuylsteke is afgemaakt in ware maffiastijl”

“Tony Baldassarre maakte bewust de keuze om een geladen pistool mee te nemen en niet het alarmpistool dat hij in huis had. Vanuit de gevangenis gaf hij zijn vriendin na de feiten de opdracht om het alarmpistool bij hem thuis weg te halen en naar zijn broer te brengen”, stelde de jury, die het niet geloofwaardig vond dat hij Luc Vuylsteke alleen wilde intimideren.

“Het slachtoffer werd ook quasi onmiddellijk doodgeschoten, zonder noemenswaardige voorafgaande ruzie. Er ging geen enkele dreiging uit van Luc Vuylsteke en de feiten waren gepland en vonden niet plaats in een emotionele opwelling.”

Een verrassing was de uitspraak van de jury niet, want Tony Baldassarre had de feiten zelf niet betwist. Straks wordt er gepleit over de strafmaat. Vanavond zal Tony Baldassarre dus nog weten welke straf hij krijgt. De maximumstraf voor moord is levenslang.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio