Aangeboden door Swissflex

© Swissflex

Het geheim van een gezonde nachtrust? De juiste combinatie matras en lattenbodem maken het verschil

Rug- en nekpijn, slapeloosheid, piekeren over corona… Het zijn veel voorkomende factoren die maken dat je een slechte nachtrust hebt. Liefst 55 procent van de Vlamingen voelt zich hierdoor ’s morgens niet goed uitgerust. Aandacht hebben voor je slaapklimaat kan deze slaapproblemen gelukkig tot een minimum beperken.

Een goed slaapklimaat is dé basis om van een gezonde nachtrust te kunnen genieten. Verschillende factoren zijn van belang om dit te creëren. Enerzijds moeten de temperatuur en luchtvochtigheid in de slaapkamer goed zijn, anderzijds is de juiste combinatie van matras en lattenbodem van groot belang.


 

 © Swissflex

Het ideale slaapklimaat

Hét ideale slaapklimaat dat iedereen diep doet slapen, bestaat echter niet. Algemeen kun je stellen dat de ideale temperatuur voor de slaapkamer tussen de 16 en 21 graden ligt, de vochtigheidsgraad maximaal tussen 40 tot 60 procent is én dat een goed geventileerde slaapkamer noodzakelijk is.

Ook op welke matras en lattenbodem je slaapt, heeft invloed op hoe uitgerust je ’s ochtends weer uit de veren komt. De Zwitserse producent Swissflex doet al meer dan zestig jaar onderzoek naar welke types en combinaties van matrassen en lattenbodems bijdragen tot een gezonde nachtrust. Net zoals niet iedereen dezelfde temperatuur in de slaapkamer even aangenaam vindt, is het vinden van de perfecte ergonomische slaapoplossing erg persoonlijk. Zowel de keuze van matras als de keuze van lattenbodem bepaalt of je al dan niet een gezonde nachtrust zal hebben.


 

Latex, veren of schuim?

Geen enkel lichaam is hetzelfde. Om de juiste matras voor jouw lichaam te vinden, is het belangrijk om eerst even stil te staan bij de vulling. Afhankelijk van je noden en wensen, zal de ene samenstelling van matrasvulling geschikter zijn voor een beter slaapcomfort dan de andere. Zo is de Swissflex-matras met natuurlijke latex-vulling duurzaam, heeft het een slim ingebouwd ventilatiesysteem en is het ideaal voor wie een goed ligcomfort wil om onder meer slapeloosheid tegen te gaan. De pocketveermatras uit het gamma van deze Zwitserse producent biedt dan weer de juiste ondersteuning en drukverlichting, zodat je lichaam zich van top tot teen kan ontspannen om ’s morgens fit en monter op te staan. Tenslotte is er nog een gelschuimmatras in het gamma: een echte allrounder op het gebied van slaapcomfort die voor een behaaglijk liggevoel zorgt en zelfs de grootste piekeraar over corona een zalige nachtrust biedt.


 

Lattenbodems voor elk lichaam

Het andere belangrijk deel van je slaapsysteem is de lattenbodem. De juiste lattenbodem ondersteunt je lichaam. Swissflex-lattenbodems hebben hiervoor een innovatieve bridge ®-technologie waardoor de bodem zich aan elke lichaamsvorm kan aanpassen, ongeacht welke bewegingen je maakt tijdens je slaap. Welke drukpijnen of kopzorgen dan ook, met deze lattenbodems ervaart iedereen een zalig zwevend liggevoel. En die volledige ontspanning is noodzakelijk om een gezonde slaap te hebben.


 

Doe zelf de test

Omdat je een bed nu eenmaal voor jaren ver koopt, is het belangrijk om aan den lijve te ondervinden welk slaapsysteem voor jou perfect is. Online kun je al heel wat informatie vinden, maar de definitieve knoop doorhakken doe je best nadat je minstens enkele minuten op de matras en lattenbodem zelf hebt gelegen. Ook de informatie van de beddenspecialist is nuttig en goed persoonlijk slaapadvies onontbeerlijk. Al kan het natuurlijk altijd dat je na enkele dagen, of soms zelfs weken, merkt dat het toch niet de juiste keuze was. Swissflex biedt daarom de mogelijkheid om gedurende negentig dagen het gekozen slaapsysteem te testen en eventueel om te ruilen. Daarnaast krijg je bij Swissflex ook een garantie van tien jaar op al hun slaapsystemen.


 

 © Swissflex