Raf Janssens (links) en zijn team van 4Technics houden een werkvergadering op het terras van café Welkom in Noorderwijk.

Raf Janssens (links) en zijn team van 4Technics houden een werkvergadering op het terras van café Welkom in Noorderwijk. ©  Stefan Laenen

Loodgietersbedrijf vindt geen personeel: 1.000 euro voor jeugdvereniging die ‘gouden collega’ levert

Noorderwijk -

Op zomerkamp vertrekken met 1.000 euro extra zakgeld? Een jeugdbeweging die de gouden tip geeft die naar een gouden collega voor 4Technics uit Westerlo leidt, krijgt daarvoor deze ferme beloning.

Stefan Laenen

Een loodgieter vinden: het is vaak niet evident. Zeker niet op zondagavond. Maar ook loodgieters zelf hebben het niet onder de markt in hun zoektocht naar geschikt personeel. Daar waar een gemiddelde loodgieter vroeger vaak slechts een lek moest dichten, is de stiel het laatste decennium toch enorm gespecialiseerd.

4Technics uit Noorderwijk (Herentals) bijvoorbeeld begon generaties geleden als een bescheiden familiebedrijf in de loodgieterij. Vandaag is de firma vooral actief in de residentiële sector en gespecialiseerd in vaak complexe warmtepompen. Het metier vraagt dus degelijke vakmannen en de zoektocht naar handige harry’s verloopt vaak moeizaam.

Dus gooit 4Technics het over een andere boeg met een wel zeer bijzondere vacature. “We zijn een bedrijf met vooral jonge collega’s”, vertelt Dieter Vanlommel van 4Technics. “Daarom lanceren we onze vacature zeer gericht naar jeugdbewegingen. We vragen om eens in hun netwerk rond te kijken of zich daar geschikte kandidaten bevinden. De vereniging die onze nieuwe collega aanreikt, belonen we tijdens hun zomerkamp met 1.000 euro zakgeld.”

Goesting

De projectleider schetst het specifieke profiel van sollicitanten. “Momenteel zijn we in Vlaanderen pioniers in de koelplafonds. We verwachten op dat vlak de volgende jaren een sterke groei. We zoeken bekwame collega’s, maar niet per se arbeiders met een specifieke opleiding. Enige technische aanleg is uiteraard wel een vereiste. Maar het eigenlijke vak leer je op de werkvloer. Zo deed ik het zelf ook. We zoeken dus vooral leergierige kandidaten met veel goesting. Enthousiasme is bovendien een eigenschap die we rechtstreeks linken met jongeren die zich inzetten voor een jeugdbeweging.”

“Let wel, we selecteren niet op leeftijd. Jonge medewerkers zijn zeer welkom, maar ook mensen van mijn – laten we zeggen rijpere – leeftijd”, lacht bedrijfsleider Raf Janssens. “Daarom kijken we niet alleen in de richting van de jongeren, want in het netwerk rond een jeugdbeweging circuleren ook kookouders en volwassen begeleiders.”

Mee op kamp

De nieuwe werknemer komt trouwens terecht op een werkvloer vol collega’s met een verleden in diverse jeugdbewegingen. “Als jonge gast was ik al geëngageerd bij de scouts en nu ga ik nog mee op kamp als kookouder bij de Chiro. Ik kan de jeugdbeweging niet loslaten.”

De jonge sfeer zet zich in zekere zin door in zijn bedrijf. “We investeerden pas nog in een kickertafel. Weliswaar voor na de werkuren (lacht).”

Alle info: www.4technics.be/jobs

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio