©  LAPRESSE

Nederlanders nemen het op voor Remco Evenepoel: “Als je dit op deze leeftijd kan, dan ben je een groot kampioen”

Geen Remco Evenepoel meer in de Giro. Onze 21-jarige landgenoot van Deceuninck - Quick-Step viel zwaar in de 17de rit en kondigde dezelfde dag nog aan de Ronde van Italië te verlaten. Maar dat is zeker geen schande, gezien zijn parcours en prestaties. Dat stelt ex-renner Bobbie Traksel bij Eurosport.

Vincent Van Genechten

Onderzoek bracht geen breuken aan het licht, maar Evenepoel liep wel meerdere snijwonden en kneuzingen op, onder meer aan de linkerhand en -knie. Ook aan de ribben heeft hij last. Het medische team besliste dat Evenepoel, die zijn eerste koers reed sinds zijn zware val in de Ronde van Lombardije, met het oog op een spoedig herstel best de race kan verlaten, zodat hij zich op zijn volgende doelen in het seizoen kan gaan richten.

Over de stuurmanskunsten van Evenepoel, die eerder al een probleem kende in de zogenaamde Strade Bianche-etappe en in sommige afdalingen in deze Giro, werd de voorbije dagen al veel geschreven. Ook bij de valpartij van woensdag werd verwezen naar de gebrekkige stuurmanskunst van onze landgenoot.

“Het was een blinde bocht”, aldus ploegleider Klaas Lodewyck. “Een bocht met heel veel snelheid. Als je ziet dat renners zoals Ciccone, Nibali, meesterdalers dus, toch ook onderuit gaan en nog enkele andere renners vallen, dan zegt dat toch iets over die bocht. Remco liet een paar meter, voor zijn eigen veiligheid. Plots is daar die bocht en ziet hij die renners liggen. De renner van AG2R wijkt uit naar rechts, Remco naar links, maar er was geen ontkomen meer aan. Hij probeerde nog vol in de remmen te gaan, maar het was te laat en hij komt terecht in de vangrail. Dat is jammerlijk. Er zijn veel mensen met een grote mening, laat ze maar hun mening hebben, wij hebben onze mening. Het was een linke bocht.”

Traksel, vaste analist bij Eurosport beaamde dat volledig en had veel lof voor Evenepoel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER