©  DBA

Remco Evenepoel op onderzoek bij befaamde Kempense sportarts Toon Claes na val in Giro

Amper één dag na zijn val en opgave in de Giro onderging Remco Evenepoel in ons land al bijkomende onderzoeken. De renner van Deceuninck - Quick-Step ging onder de scan in het ziekenhuis van Herentals. Op de resultaten is het nog even wachten.

Vincent Van Genechten

“Hij is vanmorgen vertrokken richting België. Vandaag gaat hij nog eens naar het ziekenhuis om een extra onderzoek te doen”, liet ploegleider Klaas Lodewyck donderdagvoormiddag al weten.

Evenepoel klaagde na afloop vooral over pijn aan de elleboog, maar een eerste onderzoek in Italië toonde aan dat hij niets gebroken had. Hij heeft vooral last van verschillende schaafwonden en kneuzingen, onder meer ter hoogte van zijn knieschijf en linkerhand. Ook aan de ribben heeft hij last.

De 21-jarige renner uit Schepdaal ging donderdag dan ook langs bij het team van Toon Claes, een autoriteit bij uitstek als het op sportblessures aankomt. Hij behandelde Evenepoel ook na zijn zware val in de Ronde van Lombardije, waarbij hij een bekkenbreuk opliep. De Giro was zijn eerste koers sinds die val zo’n negen maanden geleden.

LEES OOK: De wonderdokter uit Herentals die zijn slaap laat voor het peloton: Toon Claes is al jaren dé sportchirurg bij uitstek

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

 

 ©  DBA

MEER OVER