Een impressie van de nieuwe speeltuin. 

Een impressie van de nieuwe speeltuin. © District Wilrijk

Nieuwe speeltuin voor Wanninckhovepark Wilrijk

Wilrijk -

Het Wanninckhovepark, of ‘Neerhofke’ in de volksmond, in de wijk Neerland in Wilrijk krijgt een vernieuwde speeltuin. De oude was aan vervanging toe en deze wordt iets groter. Het is de laatste stap van de opwaardering van het plein na de sluiting van het dierenparkje.

De werken beginnen half juni en eindigen naar schatting eind juli. Nog een maand vakantie om te spelen op de nieuwe speeltuigen dus, die voornamelijk uit natuurlijke elementen zoals hout zullen bestaan.

De kleinsten kunnen een speelboerderij verwachten, de kinderen tot 8 jaar een klauterparcours en die tot 12 jaar een toren met klimparcours. De speeltuin wordt een derde groter dan de huidige en alle speeltuigen zullen dichter bij elkaar staan dan voordien, zodat het overzichtelijker wordt voor ouders.

“Vroeger onderhielden de buren van het Wanninckhovepark er zelf een dierenparkje met geiten, konijnen en kippen”, vertelt schepen van Groen en Buurtparken Hans Ides (CD&V). “Door evoluerende inzichten over dierenwelzijn moest dat helaas sluiten. Daarom hebben we de buren gevraagd mee na te denken over wat we wel met het pleintje konden doen. Er staat al een pluktuin met tulpen en één met fruit. En op het voetbalveldje is betere drainage aangelegd, zodat er geen plassen meer op staan. De vernieuwing van het speeltuintje is de laatste aanpassing.”

 anro

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio