Zonechefs Werner Cazaerck en Jan Van Asch staan met burgemeester Walter Horemans en waarnemend burgemeester Rik Verwaest op de Liersesteenweg in Berlaar. © Chris Van Rompaey

Bijkomende slimme camera’s in Lier en Berlaar werken missing links weg

Lier, Berlaar -

De lokale politie Lier plaatst nog dit jaar vier extra ANPR-camera’s wat het totale aantal van deze zogenaamde slimme camera’s op 22 brengt. Een van de nieuwe toestellen staat wel op grondgebied Berlaar.

ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition. Deze camera‘s lezen de kentekens van voorbijrijdende voertuigen en vergelijken ze met kentekens van bestuurders die gezocht worden. Ze zorgen mee voor de veiligheid van de Lierse burgers en hebben hun nut al meermaals bewezen.

ANPR-camera’s voor trajectcontrole. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Op de Kesselsesteenweg ter hoogte van Ravenstijn komen twee ANPR-camera’s. De twee andere komen op de Berlaarsesteenweg in Lier, ter hoogte van Spreet, en op de Liersesteenweg in Berlaar. Dankzij trajectcontrole willen Lier en Berlaar de maximumsnelheid van 70 km/uur hier beter afdwingen. “Door deze twee extra sites zijn alle missing links van de invalswegen van onze stad ook gedekt door het cameraschild”, benadrukt de Lierse waarnemend burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

De vier ANPR-camera’s kosten zo’n 220.000 euro. Politiezone Berlaar-Nijlen betaalt mee voor de camera die in Berlaar geplaatst wordt.  (cvr)

MEER OVER Lier

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio