© SL

Scholieren Ranst kiezen hun ideale speelplek

Ranst -

De gemeente Ranst wil in samenwerking met Regionaal landschap De Voorkempen een aantal speelpleintjes in de vier deelgemeenten een meer natuurlijke aanblik geven.

Het Ranstse pleintje tussen de Berkenlaan en de Lindelaan komt het eerst aan de beurt. Leerlingen uit de twee lagere scholen in de buurt van het pleintje mochten op een speelse manier uitdrukken hoe ze een ideale speelplek zien. Met spelletjes konden ze zich uitspreken over het reliëf en de natuurelementen op de speelplek. Ook over de spelvormen, de zitelementen en soorten spelletjes konden ze hun voorkeur te kennen geven.

Met al die suggesties gaat de landschapsarchitect aan de slag. In het najaar wordt het voorstel dan weer voorgelegd aan de omwonenden. Schepen Annelies Creten (Groen): “We willen de pleintjes wat groener en avontuurlijker maken. We stappen af van het kant-en-klare speelpleintje. Het is ook niet de bedoeling dat in elke deelgemeente een gelijkaardig pleintje wordt aangelegd. Het zou fijn zijn als elk pleintje een ander accent krijgt. In het najaar plannen we weer een inspraakmoment met de belangstellenden. De volgende deelgemeente die aan de beurt komt, is Oelegem. We willen elk jaar iets in beweging zetten in elke deelgemeente.”  sl

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio