Tom en Allégra voor hun eigen wijnbar en -shop Tavino. 

Tom en Allégra voor hun eigen wijnbar en -shop Tavino. © Paul Keyenberg

Tom en Allégra van Tavino schenken klare biowijn

Kasterlee -

Tom Appels en Allégra De Francesco openden begin mei hun gloednieuwe wijnbar en -shop Tavino in Kasterlee. Je kunt er terecht voor biologisch geteelde wijnen en meer lekkers. Allégra, die naast de wijnbar ook een schoonheidssalon uitbaat, benadrukt dat ze zo veel mogelijk met ecologische producten werken, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Paul Keyenberg

Het jonge koppel kreeg enkele jaren geleden de wijnmicrobe te pakken. “Op plezierreis in Epernay (in de Franse Champagnestreek, red.) besloten we ons te gaan verdiepen in de wereld van de wijn”, vertellen Allégra (26) en Tom (32). “We startten met onze eigen mobiele wijnbar Tavino en stonden er onder meer mee op de braderie Actie Retiebaan in Kasterlee en aan zomerbar Zomerlant in Gierle. Het resultaat van die uit de hand gelopen hobby zie je nu in onze eigen vaste wijnbar en wijnshop aan de Geelsebaan in Kasterlee.”

Geen pesticiden

“Biologische wijnmakers overtuigden ons ervan dat biowijnen in niets moeten onderdoen voor de traditionele wijnen”, zegt Tom. “Het bio-label houdt in dat er van de teelt tot botteling van de wijn nergens pesticiden of chemicaliën worden gebruikt en dat de wijn minder sulfieten bevat.” In hun wijnbar en -winkel aan de Geelsebaan vind je biowijnen uit de hele wereld, waarvan 5% van Belgische makelij. Allégra voegt er nog aan toe dat ze daarnaast ook interessante biertjes, mocktails, cocktails, koffie, vers gebak, ambachtelijk gebakken brood en andere ecologische producten presenteren. “Een voorbeeld van die ecologische aanpak is dat onze frisdranken worden aangeleverd door een energieneutraal bedrijf.”

Terras

Tavino is open van woensdag tot zondag, op wisselende uren. Omwille van werken is de Geelsebaan gedeeltelijk afgesloten, maar Tom en Allégra mogen zolang hun terras wat uitbreiden. “En in de toekomst openen we nog een tuinterras.” Ze hopen net als iedereen op mooi(er) weer. Dan kunnen ze volop aan de slag, met respect voor het milieu. “Zowel in de wijnshop als in het schoonheidssalon werken we zo ecologisch mogelijk. Dat betekent onder meer een minimum aan verpakkingen.”

MEER OVER Net Open

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio