“Ik hoorde van veel mensen rondom mij dat Mechelen een winkel met toffe merken voor heren nog wel kon gebruiken”, zegt Margaux Quirin. 

“Ik hoorde van veel mensen rondom mij dat Mechelen een winkel met toffe merken voor heren nog wel kon gebruiken”, zegt Margaux Quirin. © Dirk Vertommen

Margaux (25) opent hippe herenmodezaak ACE. in Onze-Lieve-Vrouwestraat

Mechelen -

In deze tijd een nieuwe winkel openen, getuigt van moed. Margaux Quirin (25) is zo’n durver en springt. In de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen waar ze ook woont, opende ze ACE. In de hippe modezaak die haar vriend en zakenpartner Jasper Heymans (28) verbouwde, verkoopt ze collecties voor moderne mannen die graag goed gekleed gaan. “Ik hou van de Scandinavische stijl”, zegt ze.

Sven Van Haezendonck

Margaux is de dochter van Luc Quirin, jarenlang het gezicht van De Streekkrant in de Dijlestad. De twintiger is al een vijftal jaar actief in de aankoop en verkoop van mode. “Mijn allereerste job was bij Massimo Dutti in Leuven, waar ik winkelmanager was. Daar heb ik alles geleerd. Ik voelde dat het echt mijn ding was en op een dag wilde ik mijn eigen winkel”, vertelt Margaux.

Die dag is aangebroken, want donderdag opende ze in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 139 haar eigen zaak ACE., een herenmodezaak. “Samen met mijn vriend Jasper ben ik in Mechelen komen wonen. Zo zijn we op dit pand gevallen, dat vrijkwam. Jasper is zelf ondernemer. Met zijn interieurbedrijf Cerasteel heeft hij mijn winkel gerenoveerd en naar mijn smaak het concept ervoor bedacht. Hij kreeg van mij volledig carte blanche”, legt Margaux. De stijlvolle inrichting met staalwerk en marmeren toog zijn Jasper zijn werk. “Alle meubels die hier staan, kan je ook kopen.”

“Goede prijs-kwaliteitsverhouding”

Alhoewel Margaux voordien vooral in de vrouwenmode werkte, kiest ze nu heel bewust voor herenmode. “Ik hoorde van veel mensen rondom mij dat Mechelen een winkel met toffe merken voor heren nog wel kon gebruiken. Je hebt natuurlijk de vaste waardes zoals Tiffany’s en Cassari, maar ik wil meer voor iets alledaagse kleding gaan, zowel casual als casual chic. Ik wil de moderne man aanspreken met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dat kan om een twintiger gaan, maar evengoed om een man van in de vijftig”, vertelt Margaux.

Margaux in de winkel die haar vriend Jasper heeft ingericht. 

Margaux in de winkel die haar vriend Jasper heeft ingericht. © Dirk Vertommen

Merken die je bij haar in de rekken kan vinden, zijn onder andere American Vintage, Flippa K en Samsøe Samsøe. “Ik hou van de Scandinavische stijl. Het is een stijl die ik zelf heel graag zie. Ook het ecologische en duurzame aspect van kleding speelt voor mij mee”, zegt Margaux. Het was haar vriend Jasper die haar aanmoedigde om zelf een winkel te openen. Corona of niet. “Soms moet je durven springen, zeker in deze tijden. Het was een beetje een gouden kans. Het kan alleen maar beter worden.”

Collega-handelaars zijn blij

Met ACE. vertoeft ze in de Onze-Lieve-Vrouwestraat ook in goed gezelschap. Lily’s aan de overkant en From Alice tot Paris vlak naast haar zijn collega’s die vrouwenmode aanbieden. “We zijn superblij. Ik kon me geen betere buur voorstellen. Haar trendy zaak is een meerwaarde”, reageert Alicia Solomando. Zij opende haar zaak From Alice tot Paris twee jaar geleden. “Alicia verkoopt heel mooie merken voor vrouwen. Van de dames die bij haar klant zijn, kunnen de mannen bij mij terecht”, tipt Margaux.

Nog tot en met zaterdag 29 mei houdt Margaux Quirin een driedaagse om haar opening in de verf te zetten. Klanten genieten van 10% korting. Behalve zondag en maandag is haar kledingzaak iedere dag open van 10 tot 18u. “Op vrijdag ben ik van plan om later open te houden. Klanten kunnen hier ook terecht op afspraak, want ik woon vlakbij”, zegt ze.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio