©  BELGA

Nu ook officieel: Rode Duivels starten EURO 2020 als nummer één van de wereld

In de FIFA-ranking, die vandaag/donderdag gepubliceerd is, zijn er geen wijzigingen te noteren. In vergelijking met de vorige ranking, die begin april verscheen, zijn er immers geen interlands meer gespeeld. De Rode Duivels blijven zo met 1.783 punten aan de leiding, voor wereldkampioen Frankrijk (1.757) en Brazilië (1.742). Engeland (1.686) en Europees kampioen Portugal (1.666) vervolledigen de top vijf.

Bron: BELGA

EK-tegenstander Denemarken staat op de tiende plaats. Rusland en Finland staan respectievelijk 38e en 54e. Beide landen zijn komende zomer de overige twee tegenstanders van de Belgen in de groepsfase. België start zo EURO 2020 als nummer een van de wereld, al was dat na de WK-kwalificatiewedstrijden van eind maart al duidelijk.

De Rode Duivels staan sinds 20 september 2018 al meer dan 2,5 jaar onafgebroken op de eerste plaats van de FIFA-ranking. Van november 2015 tot maart 2016 viel die eer hen ook al eens te beurt. De Belgen staan zo al meer dan duizend dagen op de eerste plaats van de FIFA-ranking, in de ranglijst aller tijden doen enkel het autoritaire Brazilië en Spanje beter.

Op de volgende wedstrijden van de Rode Duivels is het nog maar een week wachten. Met oefeninterlands tegen Griekenland (3 juni) en Kroatië (6 juni) bereiden de Belgen dan het EK voor, dat op zaterdag 12 juni start met het duel in Sint-Petersburg tegen Rusland.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws