De eigenaars van domein De Pollepel (midden) met schepen Lili Stevens en burgemeester Sofie Joosen. 

De eigenaars van domein De Pollepel (midden) met schepen Lili Stevens en burgemeester Sofie Joosen. © rr

Groen Duffel vraagt toekomstplan voor domein De Pollepel

Duffel -

Op de Duffelse gemeenteraad van maandag 31 mei staat de aankoop van domein De Pollepel in de Naalstraat geagendeerd. Oppositiepartij Groen ziet dit als dé kans om de omgeving om te vormen tot een laagdrempelige vrijetijdssite.

Chris Van Rompaey

“Met de aankoop begint pas het echte werk. Om van de locatie echt een succesverhaal te maken, beginnen we best meteen te praten met alle betrokken partners”, stelt raadslid Benjamin Van Wijnendaele.

“Naast het Garageteater is De Pollepel nu vooral een sportsite. We moeten als lokaal bestuur goed nadenken over wat we willen bereiken met de site en de hele omgeving. Iedere sporter weet dat de sporthal helemaal op is. Welke (renovatie)kosten komen er nog aan? Wat heeft het Garageteater nog nodig? En vooral: hoe maken we van deze site een aantrekkelijke plek voor de omwonenden?”, vraag raadslid Stef Aerts zich af.

Fuifzaal

“De site is een geschikte locatie voor de nieuwe fuifzaal. Wel zorgt de komst van een fuifzaal bij de buurtbewoners voor ongerustheid. Het schepencollege kan het overleg met de buurtbewoners dan ook niet langer uitstellen. Luister dus nu naar al hun bezorgdheden. Er is immers nog ruimte genoeg voor een aantrekkelijke en natuurlijke speelplek. En waarom zou Buurtcomité Naalstraat voor buurtfeesten niet op De Pollepel terechtkunnen”, suggereert Van Wijnendaele.

Tot slot stelt Groen ook voor om gesprekken aan te gaan met het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver. “De Pollepel ligt namelijk pal op de grens: één veld ligt zelfs deels in Sint-Katelijne-Waver. Er zijn dus heel wat partners betrokken bij De Pollepel. Door samen te werken met iedereen, kan dit nog meer een plek worden waar sporters, cultuurliefhebbers en buurtbewoners van zullen genieten”, besluit Staf Aerts. (cvr)MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio