©  REUTERS

Straffe trainerswissel op komst? “Pochettino praat na minder dan halfjaar bij PSG met Tottenham over terugkeer”

Trainer Mauricio Pochettino praat met Tottenham Hotspur over een terugkeer. Dat melden verschillende betrouwbare Engelse bronnen, waaronder The Athletic en Sky Sports. Nochtans is de Argentijn nog niet eens een halfjaar aan de slag als nieuwe coach van PSG, waarmee hij dit seizoen enkel de Coupe de France kon winnen.

Wim Conings

Pochettino maakte van 2014 tot 2019 naam als trainer van Tottenham, waar hij opgevolgd werd door José Mourinho. Binnenskamers zou grote baas Daniel Levy dat ontslag intussen “een vergissing” genoemd hebben. Onder Mourinho verging het de Spurs namelijk niet beter dan onder Pochettino. The Special One werd medio april ontslagen toen het team op een zevende plek stond. Pas op de laatste speeldag kon de ploeg uit Tottenham zich kwalificeren voor de Conference League.

Pochettino werd op 2 januari van dit jaar aangesteld als opvolger van Thomas Tüchel bij PSG. Hij won de Coupe de France en de Supercup, maar in de Franse titelrace moesten de Parijzenaars de hoofdprijs aan Lille laten en in de Champions League bleek Manchester City te sterk. Mocht Pochettino PSG alweer verlaten voor Tottenham, zouden de Fransen al naar een derde hoofdtrainer op minder dan zes maanden op zoek moeten.

MEER OVER