De Sint-Jozefschool won de zwerfvuilbattle. 

De Sint-Jozefschool won de zwerfvuilbattle. ©  rr

Sint-Jozef verslaat zwerfvuilbattle in Sint-Lucia, maar échte winnaar is Oelegem

Emblem, Oelegem -

Vlak voor de paasvakantie werden de leerlingen van de Sint-Jozefschool uit Emblem door de leerlingen van St-Lucia uit Oelegem uitgedaagd om gedurende een maand zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. De uitslag is nu bekend: De Sint-Jozefschool klopte Sint-Lucia, maar eigenlijk is Oelegem de winnaar, want daar lag het minste zwerfvuil.

Kristin Matthyssen

De leerlingen van de MOS-werkgroep (Milieu Op School) van Oelegem klopten met hun battle-idee bij directeur Kevin aan . Die zag dat dadelijk zitten en stuurde de uitnodiging door naar juffrouw Lieve, de directrice van Emblem. De kinderen van Emblem namen deze uitdaging gretig aan .

Er werden verschillende zwerfvuiltochten ondernomen, zoals hier in Emblem. 

Er werden verschillende zwerfvuiltochten ondernomen, zoals hier in Emblem. ©  rr

Van 19 april tot 19 mei werden er zowel door de kleuters als door de kinderen van de lagere school en hun leerkrachten straten afvalvrij gemaakt. De buit van deze zwerfvuiltochten werd in witte vuilzakken van Mooimakers tentoongesteld. De werkmannen van de gemeente Ranst kwamen na deze maand het afval ophalen. Zo kon er vastgesteld worden wie er gewonnen had.

Blijkt dat de Sint-Jozefschool uit Emblem 41 vuilzakken had geraapt en St-Lucia 27 zakken. Oscar, een pientere leerling van het vierde leerjaar uit Emblem, vond dat eigenlijk het dorp waar het minste afval lag, Oelegem dus, de winnaar was.

In Emblem lag het meeste zwerfvuil, dus eigenlijk is de winnaar de verliezer. 

In Emblem lag het meeste zwerfvuil, dus eigenlijk is de winnaar de verliezer. ©  rr

De zwerfvuilopruimploeg. 

De zwerfvuilopruimploeg. ©  rr

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio