De modezaken brachten zelf de modellen aan voor de show in de Djoelen. 

De modezaken brachten zelf de modellen aan voor de show in de Djoelen. © RR

VIDEO. Modezaken tonen collecties met online catwalk

Oud-Turnhout -

Elf Oud-Turnhoutse handelaars hebben de handen in elkaar geslagen voor een filmpje waarin de nieuwe modecollecties geshowd worden.

“Het idee is ontstaan tijdens de tweede lockdown toen de winkels weer de deuren moesten sluiten”, vertelt Luc Vanwelden van de VO-OT, de Verenigde Ondernemers Oud-Turnhout. “We zijn dan creatief en coronaproof aan de slag gegaan in ontmoetingscentrum de Djoelen, met medewerking van de gemeente. De zes modezaken hebben online modellen gezocht. Voor sommige was het de eerste keer, zij zijn die dag echt opengebloeid. Ook achter de schermen zijn er filmpjes gemaakt van het werk van de kappers en schoonheidsspecialisten.”

De deelnemende handelaars waren New Vision Fashion, Fashion Room, Graffiti, Le Sac Mode, Noucks, en Merel en Kerel, kappers Gitte’s Haarstudio, Haarmode Heidi en Kapsalon New Vision en make-up van Perle Di Jo en Baggu. “We voelden duidelijk de meerwaarde van dit project”, aldus nog Luc Vanwelden. “De ondernemers hadden iets om naar uit te kijken en sommigen onder hen merkten dat er meer omzet kwam na het verschijnen van het filmpje.”  (woad)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio