Links: themabeeld. Rechts: Erika Xuan Nguyen met zakenpartner en hartsvriendin Sihame El Kaouakibi. ©  Belga, Frederik Beyens

Bewindvoerster laat Tesla van partner Sihame El Kaouakibi in beslag nemen

Antwerpen -

Tijdelijk bewindvoerster Annemie Moens heeft beslag laten leggen op de Tesla die gebruikt werd door Erika Xuan Nguyen, de partner van Let’s Go Urban-oprichtster Sihame El Kaouakibi. De wagen ter waarde van 30.000 euro is eigendom van de vennootschap A Woman’s View. De inkomsten uit de verkoop van de auto zullen worden gebruikt om de schulden in te lossen die A Woman’s View heeft bij de vzw Let’s Go Urban (LGU).

LEES OOK: Wie is Erika Xuan Nguyen, de partner van Sihame El Kaouakibi?

De auto stond bij een garagist klaar om te worden verkocht. Daar stak bewindvoerster Annemie Moens nog net een stokje voor. Zij liet de wagen in beslag nemen en onder sekwester, ook verzekerde bewaring genoemd, plaatsen.

Risico op beschadiging

Dat laatste was blijkbaar volgens de bewindvoerster nodig omdat er bij een inbeslagname nog steeds mag worden gereden met de wagen. Dat verhoogt het risico op beschadiging en dus een daling in de waarde van het voertuig. Daarom klopte ze aan bij de rechter, die besliste om de Tesla in verzekerde bewaring te plaatsen. De wagen staat nu veilig opgeborgen.

Bewindvoerster Annemie Moens bevestigt aan onze redactie dat ze de wagen in beslag liet nemen. De Tesla is ingeschreven bij de vennootschap A Woman’s View van Sihame El Kaouakibi. Met de mogelijke verkoop van de wagen kan een bedrag van ongeveer 30.000 euro worden vergoed die de vennootschap nog moet betalen aan LGU.

Let’s Go Urban failliet

De bewindvoerster vroeg vorige week het faillissement aan voor LGU. Het is nu aan de rechtbank om donderdag een faillissement al dan niet uit te spreken en een curator aan te stellen.

De meubels van LGU werden vorige week nog op vraag van Annemie Moens verwijderd uit het Urban Center, de thuisbasis van deze jongerenwerking. Bij een faillissement zullen deze meubels worden verkocht om zo de schuldeisers te kunnen vergoeden, zoals het personeel van LGU.

Ook de curator van de vennootschap Point Urbain – die de evenementenlocatie JJ House runde met El Kaouakibi als mede-eigenaar – is begonnen met het verkopen van de inboedel in dat gebouw. (svw)

LEES OOK: Inboedel JJ House gaat onder de hamer, inclusief omstreden keuken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen