Mandy Driesen ziet met de Hapjeskamer een droom in vervulling gaan. 

Mandy Driesen ziet met de Hapjeskamer een droom in vervulling gaan. © ram

De Hapjeskamer serveert gerechten in huiskamersfeer

Baarle-Hertog -

In de Molenstraat in Baarle-Hertog gaat donderdag De Hapjeskamer open. Uitbaatster Mandy Driesen vindt de tijd rijp om haar ervaring in de horeca te gebruiken voor een eigen zaak. Op de menukaart staan gerechten die zowel op bourgondische Belgen als Nederlanders gericht zijn.

Ronny van den Ackerveken

In het pand van De Hapjeskamer was vroeger een kledingwinkel. Mandy (24) en haar familie hebben het interieur grondig veranderd. “Ik heb een horecaopleiding gevolgd en werk al tien jaar in de sector”, vertelt Mandy Driesen. “Negen maanden geleden ben ik moeder geworden. In diezelfde periode kwam dit pand vrij. Na wat bedenktijd kon ik deze kans niet laten schieten om mijn droom te laten uitkomen. In oktober zijn we begonnen met de verbouwingen. Zo goed als alles hebben we zelf gedaan, van het betegelen van de keukenmuren tot het maken van de tafels. Door het coronavirus lag er geen tijdsdruk op onze schouders. Ik heb bewust niet 8 mei, de dag dat de terrassen weer open gingen, als startdatum voor De Hapjeskamer gekozen. Enkele weken wachten, leek me beter om meer garantie op mooi weer te hebben.”

Garnaalkroketten

De grens is in de enclavegemeente Baarle nooit ver weg. Daar heeft Mandy rekening mee gehouden. “Op de kaart staan naast lunchgerechten warme en koude hapjes. Ik heb geprobeerd om de gerechten zowel op Nederlandse als Belgische klanten te richten. Belgen zijn wel iets meer Bourgondiërs dan hun noorderburen. Een gehaktbal uit de jus is typisch Nederlands, scampi in look zie je vaker in België. Kaas- en garnaalkroketten staan nog niet op het menu, maar de kans is groot dat ik die ook ga serveren. Ik verwacht dat de borrelhapjes een succes worden. Wie de hapjesplank XXL bestelt, gaat niet met honger naar huis. Alle gerechten worden vers bereid met lokale producten. Het brood komt van een bakker uit Rijkevorsel en bakken we zelf af. Op de drankenkaart staan gins uit Baarle en Malle”, legt Mandy uit.

Kindvriendelijk

De Hapjeskamer straalt een huiskamergevoel uit, maar voor 9 juni kunnen klanten nog niet binnen plaatsnemen. “Ondanks de corona-opstelling is er momenteel plaats voor 75 personen, binnen en het terras samengeteld. Klanten op het terras van café Het Pleintje hiernaast kunnen ook hapjes bestellen bij ons. Mijn zaak is kindvriendelijk ingericht en op de kaart staan gerechten voor de kleinsten. Niet de traditionele friet met curryworst, wel een boke met choco en enkele gezonde keuzes”, zegt Mandy Driesen.

De Hapjeskamer, Molenstraat 39a in Baarle-Hertog is open van donderdag tot zondag.

MEER OVER Net Open

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio