©  BELGAIMAGE

Achttien maanden voorwaardelijk voor spuwincident na familiale twist

Ranst -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Muzafer J. (20) uit Ranst veroordeeld tot achttien maanden voorwaardelijke celstraf voor een spuwincident en weerspannigheid tegenover de politie, toen die tussenkwam in een familiale twist.

De twintiger had op 10 februari een hoogoplopende ruzie met zijn 14-jarige zus over de aankoop van cannabis. Hun vader werd wakker van het kabaal en zag dat zijn zoon vernielingen in de keuken had aangericht. Hij belde de politie.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, werd de jongeman woest. Hij schold hen uit voor ‘hoerenzoon’ en ‘kankerslet’ en liep op hen af. Zijn vader kon hem tegen houden, maar hij bleef de politie allerlei verwensingen naar het hoofd slingeren.

Toen zijn zus terug in de woonkamer verscheen, keerde zijn woede zich tegen haar. Hij riep dat hij haar die nacht ging doden en dat hij een mes in haar buik ging steken. Hij spuwde ook naar een agent en bleef agressief.

Agressieprobleem

De politie gebruikte pepperspray en werkte de twintiger tegen de grond om hem te kunnen boeien. Hij werd daarna in de combi gezet, waar hij met zijn hoofd tegen de wanden bonkte en met zijn voeten om zich heen trapte. Tijdens zijn overbrenging naar het commissariaat bleef hij roepen en schelden.

De beklaagde ontkende later dat hij zich weerspannig gedragen had. Hij minimaliseerde ook zijn gescheld en zei dat hij naar zijn vader had gespuwd, niet naar de politie. De twintiger was al zes keer tegen de lamp gelopen voor het overtreden van de coronamaatregelen en liep al een veroordeling tot 24 maanden cel op.

De verdediging had om een werkstraf gevraagd, maar de rechtbank vond dat niet het gepaste signaal. De jongeman kreeg een celstraf met uitstel opgelegd, gekoppeld aan strenge voorwaarden. Zo moet hij onder meer zijn school afmaken of werk zoeken en zijn agressieprobleem aanpakken. jtp

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio