De bomendreef rechts wordt zo veel mogelijk bewaard, terwijl links een nieuwbouwproject komt in de Edmond Thieffrylaan. 

De bomendreef rechts wordt zo veel mogelijk bewaard, terwijl links een nieuwbouwproject komt in de Edmond Thieffrylaan. © Filip Spoelders

Bouwproject en heraanleg zullen uitzicht groene laan langs park Oude God veranderen

Mortsel -

De Edmond Thieffrylaan van Mortsel zal er over enkele jaren mogelijk iets anders uitzien. De straat staat voor een heraanleg en de bouw van een woonproject aan de ingang van het park Oude God.

De bomendreef en de toegang tot het park Oude God zijn de kenmerken van de Edmond Thieffrylaan. Dit zal in de toekomst mogelijk veranderen. In de eerste plaats staan de bewoners voor een heraanleg van hun straat. Het stadsbestuur heeft de voorwaarden voor het toekomstige ontwerp vastgelegd.

Schepen Steve D’Hulster (Vooruit-I Love Mortsel) benadrukt het belang van de bomen. “We gaan proberen de bomen te bewaren. Dit is uiteraard een belangrijk punt voor de bewoners. Maar bij de opmaak van het ontwerp moeten we kijken naar de gevolgen voor de heraanleg zelf en voor de verkeerssituatie.”

Woonblok

Volgens de huidige planning wil het stadsbestuur tegen het voorjaar van 2024 ook een woonblok zien verschijnen aan de ingang van het park. “Dit project moet de afbakening worden van het mooie park dat we hebben gecreëerd”, meldt schepen Koen Dehaen (N-VA). De bebouwing moet de toegang tot het park beter in de verf zetten.

Vlaams Belang ziet deze bouwplannen niet zitten. “Het is ongepast om een nieuwbouw in parkgebied te zetten. Op die manier wordt er ongeveer 750 vierkante meter van de open ruimte onttrokken. Dit is bouwen voor de centen”, stelt Mark Schampaert.

Burgemeester Erik Broeckx (N-VA) zegt dat dit project al langer is voorzien. “In 2010 bij de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan werd dit stuk aanzien als woonzone. We nemen niets af van het park. Dit zijn inkomsten om de aanleg van het park te bekostigen. We investeren het geld terug in onze gemeenschap en ze helpen ons om de belastingen op hetzelfde niveau te houden.”

(fisp)

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio