De kermis gaat door 

De kermis gaat door © Marc Peeters

Junikermis kan gewoon doorgaan

Vorselaar -

Het lokale bestuur van Vorselaar heeft maatregelen genomen zodat de jaarlijkse junikermis straks kan doorgaan. “We willen onze kinderen dit plezier niet ontzeggen”, verklapt burgemeester Lieven Janssens (ActieV).

Alles zal coronaproof verlopen met het verplicht dragen van mondmaskers, met handgels en een verplichte looprichting tussen de attracties. Dat was ook al in september van vorig jaar het geval. “Op zaterdag 19 juni start de kermis zelfs al vroeger, om 14u, om nog wat meer ruimte te geven en om volop te genieten van de kermis, de terrasjes en hopelijk het goede weer. Ook zondag en maandag 20 en 21 juni kunnen bezoekers terecht op de kermis rondom de kerk. “

De jaarmarkt, hét grote dorpsfeest met elk jaar ook vele duizenden bezoekers en tientallen verenigingen die meewerken, kan nu nog niet plaatsvinden. “Maar dat evenement wordt gekoppeld aan de septemberkermis”, weet de burgemeester. “Geen afstel dus. Vanuit het vrijetijdsplatform en de verenigingen zal snel worden gestart aan de voorbereiding van de jaarmarkt, medio september.” (mph)

  

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio