Voor de aanleg van de aanrijstroken blijft de Herenthoutseweg een maand afgesloten. 

Voor de aanleg van de aanrijstroken blijft de Herenthoutseweg een maand afgesloten. © Hans Otten

Herenthoutseweg gaat volledige maand dicht voor verkeer

Herentals -

Er is vanaf dinsdag 25 mei een maand lang geen gemotoriseerd verkeer mogelijk op de Herenthoutseweg in Herentals, omdat bij de nieuwe brug over het Albertkanaal de aanrijhellingen worden aangelegd.

De bouw van de nieuwe brug met zijn opvallende uitsteeksels op de Herenthoutseweg over het Albertkanaal gaat zijn laatste fase in: de aannemer legt de verhoogde hellingen naar de nieuwe oeververbinding aan. Omdat de brug in principe twee meter hoger ligt dan de oude, reiken die aanrijstroken ook veel verder, in casu tot aan de Meidoornlaan en Sint-Janneke aan de zuidkant en tot aan Hannekenshoek aan de noordzijde.

De ingreep duurt van 25 mei tot en met 22 juni, waardoor er in feite een maand lang geen (gemotoriseerd) verkeer het kanaal kan oversteken. Voertuigen die tussen het centrum van Herentals en Herenthout of de industriezone willen rijden, moeten een omleiding volgen via de E313, Aarschotseweg of Lierseweg. Om sluipverkeer in de omliggende wijk te vermijden, komt er op een deel van de Lange Eerselstraat ook eenrichtingsverkeer. Voor fietsers en voetgangers is er op zich geen probleem: zij kunnen via speciale doorsteken in de Notelarenlaan en Hannekenshoek nog gebruik maken van de huidige overspanning. ho

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio