De knip in de Abelebaan  

De knip in de Abelebaan  © SL

Proefopstelling met knip in Abelebaan voor veiliger fietsverkeer

Ranst -

De proefopstelling in de Abelebaan moet de fietsers een veilige oost – west verbinding bieden tussen Ranst en Broechem.

De knip van de Abelebaan was al eerder aangekondigd en staat er nu al zeker tot eind november van dit jaar. Het oorspronkelijke plan was de knip te plaatsen net voor het kruispunt met de Veldstraat. Na gesprekken tussen de bewoners, de politie en de mobiliteitsambtenaar is de knip opgeschoven in oostelijke richting.

Twee betonnen blokken die een sluis vormen, bieden alleen voetgangers en fietsers een doorgang. Bewoners uit de Abelebaan die met landbouwvoertuigen of vrachtwagens rijden, kunnen via de Herentalsebaan of het Achterlo en de Slijkstraat rondrijden. Door deze ingreep kunnen de fietsers op het nieuw aangelegde fietspad van de Herentalsebaan veilig richting Millegem rijden. Ze kunnen op deze manier ook de drukke N116 met de smalle fietssuggestiestroken vermijden.

De opstelling wordt gedurende en na de proefperiode geëvalueerd. De opmerkingen van de buurtbewoners worden volgens schepen Luc Redig (Groen) zeker overwogen bij de eindbeslissing: “In elk geval is het niet de bedoeling om die betonnen blokken daar te lang te laten staan. Er zal dan gezocht worden naar iets wat past bij de omgeving zoals nu ook gebeurt aan de knip op het eind van de Veldstraat.”  

(sl)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio