Geen zomerschool, wel een kamp voor kinderen uit kwetsbare gezinnen deze grote vakantie. 

Geen zomerschool, wel een kamp voor kinderen uit kwetsbare gezinnen deze grote vakantie. ©  FD

Geen zomerschool, wel Grabbelpaskamp voor kwetsbare kinderen

Zandhoven -

De gemeente Zandhoven gaat geen zomerschool organiseren in de grote vakantie. Om het Nederlands van anderstalige kinderen te onderhouden, worden per kampweek van Grabbelpas twee plaatsen voorbehouden voor kinderen uit kwetsbare gezinnen.

Volgens gemeenteraadslid Oliver Vertruyen (N-VA) werden de resultaten van de zomerscholen die sommige gemeenten vorige zomer hebben ingericht gunstig geëvalueerd. “De zomerscholen hadden een positief effect, de leerachterstand wordt beperkt en de gemeenten ontvangen hiervoor Vlaamse subsidies. Reden te meer om dit ook in Zandhoven te doen.”

Schepen van Welzijn Mieke Maes (CD&V) legt uit dat de gemeente de mogelijkheid vorig jaar onderzocht, maar dat er te weinig vrijwilligers werden gevonden. “We hebben toen onze huiswerkbegeleiding uitgebreid als alternatief. Blijkbaar liggen de problemen vooral in het onderhouden van het Nederlands voor kinderen uit anderstalige gezinnen. Daarom hebben we nu beslist deze zomer per kampweek van onze Grabbelpas twee plaatsen voor te behouden voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. De gemeente betaalt de helft van de kostprijs van de kampweek. Als het nodig is legt het OCMW nog bij.”

De kinderen mogen zelf kiezen welk kamp ze liefst doen. Schepen Maes is geen fan van een zomerschool. “We mogen kinderen die het al moeilijker hebben op school niet overladen. Zij hebben vaak nog meer dan andere kinderen nood aan rust in de vakantie.”

 (kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio