De Troostplek van Ferm Zandhoven onder de bomen op de hoek van de Beggard en Heuvelheide.  

De Troostplek van Ferm Zandhoven onder de bomen op de hoek van de Beggard en Heuvelheide.  ©  kma

Ferm opent troostplek en tijdelijke troostwandeling

Zandhoven -

Op de hoek van de Heuvelheide en Beggard aan een zitbank onder de lindebomen opende Ferm Zandhoven zaterdagochtend een troostplek.

De voorbije maanden werden er al andere troostplekken van Ferm in de omgeving geopend, zoals in Pulle en Halle-Zoersel. Een troostplek geeft iedereen de kans om even stil te staan bij het verlies van een familielid, vriend, collega of dorpsgenoot.

Er werd een korte plechtigheid gehouden met wat muziek en teksten. 

Er werd een korte plechtigheid gehouden met wat muziek en teksten. ©   kma

Met ‘Plant Troost’ worden er ook letterlijk troost en hoop geplant, want via Ferm krijgt de lokale afdeling bloembollen om er in de grond te stoppen die in het voorjaar zullen bloeien als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. Ferm Zandhoven plaatste er nu ook al wat zomerbloeiers.

Op deze bank kan iedereen even komen zitten en troost en hoop vinden.  

Op deze bank kan iedereen even komen zitten en troost en hoop vinden.  ©   kma

De Troostplek in Zandhoven ligt in heel rustig in het groen en is toegankelijk voor iedereen. Er is ook een Troostwandeling die vertrekt vanaf de Troostplek. Onderweg staan er wegwijzers en borden met een QR-code voor volwassenen en kinderen, om teksten en liedjes af te spelen op je smartphone.

De Troostwandeling kan tot eind juni gewandeld worden, de Troostplek blijft er voor altijd. In Zandhoven hangen houten boomschijfjes met boodschappen aan een dikke stam en staan er ook bloembakken. De opening gebeurde in beperkte kring onder de paraplu in de regen. Er werden enkele teksten voorgelezen en liedjes gedraaid.

Ferm slaat de handen in elkaar met Vlamo. Daarom is het de bedoeling dat de fanfare van Zandhoven zondag nog aan de Troostplek wat nummers komt spelen. Tenminste, als het weer dit toelaat.

De bloembakken en boomschijfjes. 

De bloembakken en boomschijfjes. ©  kma

De opening gebeurde in de regen. 

De opening gebeurde in de regen. ©  kma

kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio