©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen verliest Europees ticket aan AA Gent op slotspeeldag

Het heeft niet mogen zijn voor KV Mechelen. Doelpunten van Bezus en Tissoudali sloegen de Mechelese Europese droom keihard aan diggelen. Verder dan een strafschopgoal van Druijf kwam Malinwa niet meer. Een domper op een fraai seizoen waarin Wouter Vrancken en co terecht lof oogstten van vriend en vijand en waarop het met trots kan terugkijken. AA Gent legt door de vijfde plaats zo nog een laagje glans op hun seizoen.

Yannick De Boeck

“We zijn klaar om nog één keer te knallen”, sprak Wouter Vrancken afgelopen woensdag na de 2-2 tegen Oostende. En knallen deed het Achter de Kazerne, want net voor de aftrap werd er een spetterend vuurwerk ontstoken rondom het stadion. Een laatste motivatieboost voor de Mechelaars in wat – na de titel in 1B en de bekerwinst - hun zoveelste afspraak met de geschiedenis kon worden. Malinwa kon echter niet rekenen op zijn linkerwingers Storm (enkel) en Shved (knie). De Belg zat nog wel op de bank, de Oekraïner niet. Zo kwam De Camargo naast Druijf in de spits. Kabore kwam in de ploeg voor de geschorste Vranckx, waardoor Walsh naar het centrum schoof en Vanlerberghe in het middenveld postvatte. Hein Vanhaezebrouck opteerde voor dezelfde elf als tegen Standard.

Bezus op de lat

Ondanks het feit dat een puntje volstond om het Europese ticket binnen te halen, was KV Mechelen niet van plan alles dicht te metselen. Hoewel AA Gent de openingsminuten voor zijn rekening nam, was het de thuisploeg die via een kopballetje van De Camargo en een vluchtschot het eerst dreigde. Malede zorgde met een poging naast doel voor het eerste Gentse gevaar. Malinwa claimde even het balbezit, maar kwam goed weg toen Bezus een voorzet van Castro-Montes tegen de lat kopte. Nog in dezelfde minuut moest Thoelen redding brengen op een afstandsschot van Kums. KVM kwam even met de schrik vrij.

De Buffalo’s zetten KV Mechelen goed onder druk, waardoor ze er nog moeilijk uit kwamen. Toch kon De Camargo halfweg de eerste helft zijn hoofd tegen een voorzet van Mrabti zetten. Bolat zag het leer naast en over vliegen. Aan de overkant had Thoelen geen moeite met een schot van Castro-Montes. De linkerflank bleef even later liggen na een kopduel met Kabore, maar kon na verzorging weer verder. Ondertussen volleyde Vanlerberghe het leer hoog over. Druijf kopte een center van Schoofs over.

De eerste helft leek op een 0-0 af te stevenen, al moest Kabore nog een ei zo na Olympische goal van Odjidja wegkoppen en een infiltrerende Samoise van een grote kans houden. Tussendoor was er even appel voor een strafschopfout van de Burkinees, maar Malede zocht te makkelijk de grasmat op.

Match ontploft

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. AA Gent had nog 45 minuten om de groepswinst te pakken. Het was echter aanvankelijk KVM dat zich het balbezit toe-eigende. Toch was het een lucky flankwissel van Hanche-Olsen die AA Gent virtueel aan een Europees ticket hielp. De Noor leek Castro-Montes te zoeken, maar het leer vond het hoofd van Bezus. Kabore kwam te laat en Thoelen was gezien. De thuisploeg moest zo vol aan de bak om alsnog dat benodigde punt te pakken. Nadat Godeau Hairemans van een kans hield, kopte De Camargo van dichtbij naast. Geel-rood probeerde met de moed der wanhoop, maar na een goede uitbraak van Bezus kon de ingevallen Tissoudali de score verdubbelen.

 

 ©  BELGA

Het Europese ticket leek KV Mechelen in de laatste rechte lijn uit handen te glippen. Ware het niet dat Kabore even later in de Gentse zestien van de sokken werd gelopen door Castro-Montes. Op aangeven van de VAR ging ref Van Driessche naar de beelden kijken: strafschop. Na overleg met Vanlerberghe schoot Druijf de bal laag centraal voorbij Bolat. Malinwa had zo nog twintig minuten voor een tweede treffer.

Twintig warme minuten moesten het worden voor AA Gent. Kabore vuurde een eerste waarschuwing af, zonder gevaar. Enkele flankvoorzetten vonden vervolgens niet de kruin van Druijf of De Camargo. Ondertussen waren Mechelse supporters samengetroept buiten het stadion om hun ploeg vocaal alsnog naar de gelijkmaker te stuwen. Vrancken had Storm en Engvall in de ploeg gebracht in de hoop het tij alsnog te keren. De klok tikte echter genadeloos weg, al zouden er nog zes minuten overgespeeld worden.

Toch kreeg KV Mechelen buiten een schotje van Storm geen écht grote kans meer op de 2-2, waardoor AA Gent zijn seizoen alsnog een beetje glans gaf met Europees voetbal. KV Mechelen blijft na een fraai seizoen teleurgesteld achter, maar mag met trots terugkijken op de voetbaljaargang 2020-2021, waar het lof oogstte van vriend en vijand.

LEES OOK:

ONS OORDEEL. Veel vechtlust, geen hoge punten bij KV Mechelen

REACTIES. Frustratie bij KV: “Was altijd rood” & “Teleurstelling overheerst”

    Meer voetbalnieuws

    MEER OVER KV Mechelen