©  Lierse K.

Kenneth Schuermans is transfer nummer elf voor Lierse K.

Lierse K. blijft zich fel roeren op de transfermarkt. Met de komst van de 29-jarige Kenneth Schuermans weten de Pallieters nu ook een brok defensieve ervaring aan zich te binden voor volgend seizoen. De 1,94 meter lange centrale verdediger komt over van OH Leuven en ondertekende in Lier een contract voor één seizoen. Transfer nummer elf al intussen voor Lierse.

kugu

LEES OOK: 5 vragen aan Luc Van Thillo: “Lierse terug op de kaart zetten was fase 1”

Voorzitter Luc Van Thillo liet vorige week in onze krant nog verstaan dat de transferhonger van Lierse nog niet gestild was. Met de komst van Hakim Abdallah volgde eerder op de week de beloofde aanvallende versterking, maar de sterke man gaf ook aan achterin nog puzzelstukjes in te zullen passen. Ook die invulling is een feit, nadat Kenneth Schuermans vrijdag een contract voor één seizoen tekende in Lier.

Kenneth Schuermans moet straks de leider van de Lierse defensie worden. De verdediger heeft dan ook al flink wat ervaring op de teller staan. Hij droeg tussen 2011 en 2017 het shirt van Westerlo, waarmee hij zowel in de hoogste klasse als in de Proximus League actief was. Schuermans speelde in totaal 149 matchen voor de Kemphanen, waarin hij zeven keer scoorde.

Medio 2017 verhuisde de boomlange verdediger naar OH Leuven, waar hij zich eveneens tot vaste waarde wist op te werpen. Op de eerste speeldag van dit seizoen sloeg het noodlot voor Schuermans echter toe. In de openingsmatch tegen Eupen scheurde hij de achillespees. Een maandenlange revalidatie volgde, maar intussen is Schuermans opnieuw fit. Die zekerheid deed Lierse besluiten om snel te handelen en de inwoner van Maasmechelen naar Lier te lokken.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws