Koen Ver Donck, Jasper Meysmans en Jasper Benn van Cultuurcafé KUUB openen in Cinema Lumière hun tweede zaak. 

Koen Ver Donck, Jasper Meysmans en Jasper Benn van Cultuurcafé KUUB openen in Cinema Lumière hun tweede zaak. © Dirk Vertommen

Uitbaters KUUB openen tweede horecazaak in nieuwe Mechelse stadsbioscoop

Mechelen -

De drie jonge ondernemers achter Cultuurcafé KUUB gaan voor brouwerij Het Anker de horecazaak in de nieuwe stadsbioscoop in Mechelen uitbaten. Cinema Lumière opent dit najaar de deuren in de voormalige Oude Stadsfeestzaal in de Frederik de Merodestraat. “Dit wordt een van de mooiste plekjes in de stad!”

Sven Van Haezendonck

De nieuwe horecazaak in de stadsbioscoop van Lumière komt op de eerste verdieping van het gebouw, rondom de cinematoren met drie filmzalen centraal in het gebouw. Op de benedenverdieping wordt in de lobby een aparte bar ingericht. Daar kunnen bezoekers een glaasje bier of wijn bestellen voor tijdens de film.

“We wilden absoluut onze schouders zetten onder dit nieuwe project”, zegt Charles Leclef van brouwerij Het Anker. “Veel Mechelaars hebben mooie jeugdherinneringen aan deze locatie. Ik herinner me nog goed de legendarische dansfeesten hier, waarbij ik als jonge tiener nog meehielp om bier aan te sleuren en de vestiaire open te houden. Dat waren fantastische tijden. De moderne invulling met cinemazalen brengt nieuw leven in het gebouw en geeft zo de kans aan een nieuwe generatie Mechelaars om nieuwe, onvergetelijke herinneringen te creëren”, vertelt Leclef.

Voor de brouwerij is het de tweede grote investering die ze aankondigt in korte tijd. In het nieuwe winkelpark Malinas opent Het Anker dit najaar ook al een conceptcafé, Maneblusser City.

LEES OOK: Brouwerij Het Anker opent Maneblusser City in Malinas

De horecazaak krijgt een plekje op de eerste verdieping van de voormalige Oude Stadsfeestzaal. 

De horecazaak krijgt een plekje op de eerste verdieping van de voormalige Oude Stadsfeestzaal. © Dirk Vertommen

De uitbating van de horecazaak laat Het Anker over aan een trio jonge horeca-ondernemers: Jasper Benn (33), Jasper Meysmans (32) en Koen Ver Donck (33) van KUUB. Hun nieuwe zaak in Cinema Lumière zal iedere dag open zijn. “Dit wordt een van de mooiste plekjes in de stad. Je zal hier terechtkunnen voor een drankje en een lichte snack. Voor vergaderingen, kleinschalige bijeenkomsten en recepties werken wij samen met Lumière een aanbod uit”, zeggen ze.

De inrichting van de bar werken ze uit met veel aandacht voor de originele stijlelementen in de Oude Stadsfeestzaal. “Ze zal via een dubbele steektrap open zijn voor het grote publiek. Van op de gaanderijen boven heb je een fantastisch zicht op de passage beneden en op de prachtige architectuur van het gebouw”, vertellen de ondernemers.

“We kijken uit naar de opening van Cinema Lumière dit najaar: elke dag filmmagie in de Dijlestad, met een Gouden Carolus erbij”, zegt Jon Michelena van Lumière.

LEES OOK: Bootterras aan Mechelse Kraanbrug is opnieuw open

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio