Het fietspad langs de Provinciesteenweg. 

Het fietspad langs de Provinciesteenweg. © Filip Spoelders

Snelle verbeteringen voor fietspad langs Provinciesteenweg

Boechout -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat snelle en makkelijke verbeteringen aanbrengen aan het fietspad langs de Provinciesteenweg (N10) in Boechout. Dat laat mobiliteitsschepen Rudi Goyvaerts (PRO Boechout-Vremde) weten.

Filip Spoelders

Volgens raadslid Wally Liekens (Vlaams Belang) groeit de ongerustheid onder de bewoners door de metingen en tellingen die worden uitgevoerd langs de gewestweg. “Sommigen denken zelfs al aan onteigeningen om de tram te kunnen doortrekken.” Maar volgens schepen Goyvaerts is die ongerustheid nergens voor nodig, aangezien er slechts kleine ingrepen, zogeheten quick wins, voor de fietsers gepland staan.

“AWV heeft voor dit jaar een budget om quick wins uit te voeren aan de fietspaden. Het gaat onder andere om het structureel vervangen van beton en asfalt. Door het aanbrengen van bepaalde wegmarkeringen zal er op sommige plaatsen ook meer ruimte komen voor de fietsers. Deze ingrepen zouden voor midden 2021 zijn.”

Toch blijft de gemeente Boechout, dat al driemaal tot Fietsgemeente werd gekroond, vragende partij voor grotere verbeteringen. “We ijveren al jaren om de situatie op de N10 te verbeteren. Het fietspad is dikwijls te smal of het asfalt is afgebrokkeld. Binnenkort zitten we samen met AWV waarbij we onze vragen nog eens zullen herhalen.”

MEER OVER Mobiliteit stad & rand