© Politie ZARA

12.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd bij verkeersactie in Ranst

Bij een verkeersactie aan de Oostmalsesteenweg in Emblem is woensdag voor 12.000 euro aan achterstallige betalingen geïnd. De lokale politie ZARA had ook aandacht voor het zwaar vervoer, controleerde 13 vrachtwagenchauffeurs en stelde drie overtredingen vast.

Een van de chauffeurs nam het niet te nauw met de rij- en rusttijden en moest onmiddellijk 935 euro betalen. Een andere had zijn lading niet voldoende gezekerd en kreeg een boete van 350 euro. De derde chauffeur lapte meerdere regels rond ADR (vervoer van gevaarlijke stoffen, nvdr.) aan zijn laars en moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. Hij riskeert dan ook een fikse boete.

Er werd ook gecontroleerd op overdreven snelheid. Van de 3.140 bestuurders reden er 47 te snel. “Zeventien bestuurders haalden we daarop onmiddellijk uit het verkeer. Sommigen betaalden hun boete meteen ter plaatse”, aldus de politie ZARA (Zandhoven, Ranst). De Vlaamse belastingdienst nam ook deel aan de actie en kon voor bijna 12.000 euro aan achterstallige belastingen innen.

jtp

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio