© ATV

Peter Maes is de nieuwe coach van Beerschot

Peter Maes is de nieuwe hoofdcoach van Beerschot. Het plukte de ervaren coach weg bij STVV, waar hij eigenlijk nog onder contract lag tot de zomer van 2023. Maes tekende een contract voor 3 seizoenen op het Kiel. “Ik koos voor Beerschot omdat ik als trainer altijd zo hoog mogelijk wil mikken”, aldus de Lommelaar.

Arno Schepers, Koen Frans

LEES OOK: ANALYSE GOOTS. Peter Maes zal slagen op het Kiel

Peter Maes neemt twee assistenten mee naar het Kiel: Davy Heymans en Stefan Winters. De huidige assistent-coaches van Beerschot, Frank Dauwen en Patrick Nys, liggen nog onder contract en blijven aan boord. De Mannekes waren al weken bezig met de overgang en zijn erin geslaagd alles geheim te houden, ook voor de Kanaries.

“Peter Maes is een trainer met een sterke persoonlijkheid. De keuze voor hem was eenvoudig”, vertelt Beerschot-voorzitter Francis Vrancken. “Ik ben ervan overtuigd dat hij met al zijn ervaring de meest geschikte trainer is voor Beerschot. Hij zal ons met veel spelvreugde door ons tweede jaar in 1A leiden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maes begon zijn trainerscarrière bij Verbroedering Meerhout. Via Verbroedering Geel belandde hij in het seizoen 2006-2007 bij KV Mechelen, dat toen in tweede klasse uitkwam. In zijn eerste jaar bij Mechelen promoveerde hij meteen naar de Jupiler Pro League. Drie jaar later bereikte hij met KV Mechelen de finale van de Beker van België.

Na vier jaar Mechelen vertrok Maes richting Lokeren. Daar won hij twee keer de Beker van België en speelde hij Europees voetbal. De eerste keer in 2012. Dat was ook het jaar dat hij de Trofee Raymond Goethals en de Guy Thys Award in ontvangst mocht nemen.

Twee seizoenen later stond Maes opnieuw in de finale met Lokeren. Lokeren kwam weer als winnaar uit de bus. Peter Maes werd dat seizoen ook Trainer van het Jaar. Na vijf jaar bij Lokeren volgden passages bij KRC Genk, opnieuw Lokeren en Lommel SK.

COMMENTAAR. Beerschot kan zich nu niet meer properder voordoen dan de rest

“Ik koos voor Beerschot omdat ik als trainer altijd zo hoog mogelijk wil mikken”, aldus Maes.

“Door Peter Maes aan te trekken heeft de club duidelijk voor ervaring gekozen”, vertelt ondervoorzitter Walter Damen. “Iedereen weet dat een tweede seizoen in 1A niet steeds het meest eenvoudige is. Peter Maes is dan ook een logische keuze. Ik hoop met hem minstens evenveel voetbalplezier te beleven als tijdens vorig seizoen.”

In de loop van vorig seizoen maakte Maes de overstap naar STVV. Daar zorgde hij ervoor dat STVV zich van het behoud wist te verzekeren met attractief en vurig voetbal. Dat wil Maes nu ook op het Kiel brengen. “Ik koos voor Beerschot omdat ik als trainer altijd zo hoog mogelijk wil mikken. Ik wil dominant voetballen en ik denk dat de Beerschotfans dat ook willen. Ik heb Beerschot in mijn tijd als speler leren kennen als een warme en hardwerkende club en die werkijver wil ik ook terugzien in het voetbal dat we brengen.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.