© Joris Herregodts

In De Notelaer in Hingene kan je ook dit jaar weer de boom in

Hingene -

Ook deze zomer kan je gaan pitkamperen in het domein van De Notelaer, langsheen de Schelde in Hingene (Bornem). Net als vorige jaren kan je in juli en augustus elke dag een pittent reserveren, maar deze keer kan het ook tijdens de weekends van september.

Guy Delforge

Het pitkamperen past binnen Terra Nova. De groen- en recreatiedomeinen van de provincie Antwerpen en de landgoederen van Kempens Landschap verzamelen onder die naam hun in het oog springende zomeraanbod.

Net als de voorbije jaren worden in enkele bomen in het domein vier ‘Pittenten’ opgehangen. Een pittent is een bijzonder mooie vorm van boomtent die zo’n drie meter boven de grond wordt gehangen. Deze zomer worden vier boompitten opgehangen in de bomen in het park van De Notelaer. De tenten zijn ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar. Ze bieden elk onderdak aan twee volwassenen en twee kinderen. Langs een laddertje klim je in de ‘pit’ waarin een ronde matras ligt. Pitkamperen is een echte aanrader voor kleine avonturiers, rustzoekers en romantische zielen.

 

 © Guy Delforge

“Mensen kunnen een van de vier pittenten reserveren voor één nacht”, zegt Mia Bonneux van De Notelaer. ‘s Avonds kun je gezellig barbecueën in de bivakzone waar ook picknickbanken, toiletten en water voorradig zijn. De volgende ochtend geniet je van een vers ontbijt.

“Dit jaar zijn de pittenten dagelijks beschikbaar van 30 juni tot 31 augustus en tijdens de weekendnachten van september”, zegt Bonneux. “We hebben onze ervaring van vorig jaar om volledig coronaproof te werken, dus dat zal ook deze keer lukken.”

Vorig jaar was het pitkamperen in het domein van De Notelaer voor de vierde keer op rij een succes. Er kwamen toen 773 mensen overnachten. “Vorig jaar waren alle beschikbare plaatsen in een dag of tien verkocht”, zegt Mia Bonneux. “Wie zeker wil zijn van een plaatsje kan dus maar beter snel reserveren. De overnachtingen tijdens de weekends zijn uiteraard het snelst uitverkocht.”

Al naargelang je met één tot vier personen wil ontbijten, kost een overnachting 80 tot 125 euro. Reserveren kan vanaf 31 mei op de website van Terra Nova. (gdb)

www.terranova.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio