De KattenSessies zijn een welgekomen alternatief voor

De KattenSessies zijn een welgekomen alternatief voor© Jean Eykmans

Weer geen Kattenfeesten, wel KattenSessies in gehuchten

Meerhout -

Het lokaal bestuur annuleert omwille van de coronacrisis voor het tweede jaar op rij de Kattenfeesten. Samen met de lokale verenigingen wil het gemeentebestuur de KattenSessies, het alternatief dat vorig jaar in het leven werd geroepen, in de gehuchten laten doorgaan.

De Kattenfeesten werden in 2002 voor het eerst georganiseerd door toenmalig schepen Felix Schraeyen. Het grote dorpsfeest vindt steevast plaats op de derde zaterdag van augustus en lokt telkens een massa volk naar het centrum van de Kattengemeente. Dit jaar stonden de Kattenfeesten geprogrammeerd op 21 augustus.

Ook vorig jaar gingen de Kattenfeesten in die vorm niet door. Cultuurschepen Jan Melis (CD) en zijn medewerkers organiseerden in de zomer van 2020 een aantal KattenSessies als alternatief. Dit kleinschaliger cultureel evenement, met een beperkt publiek, ging door in de tuin achter het gemeentehuis, aan het Pastoor van Haechtplein. “In samenwerking met de Meerhoutse verenigingen willen we in de vier gehuchten een plaatselijke KattenSessie organiseren. Alle erkende verenigingen worden deze week gecontacteerd”, zegt schepen Melis.(jeey)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio