Buurtbewoners halen hun slag thuis. 

Buurtbewoners halen hun slag thuis. © SL

Verkaveling Schuurblok afgeblazen na buurtprotest

Oelegem -

Ipon nv uit Temse heeft de plannen voor de bouw van negentien gezinswoningen en een appartementsgebouw met tien flats in de verkaveling Schuurblok ingetrokken. De buurtbewoners zagen die plannen helemaal niet zitten.

Bijna zeshonderd mensen tekenden bezwaren aan tegen het project. Ze vinden dat de plek onbebouwd moet blijven omdat het een ecologisch waardevol gebied is dat ook nog een waterbufferzone vormt. De buurt zag ook geen noodzaak voor bijkomende bebouwing en vreesde het bijkomende verkeer.

Al die bezwaren deden de ontwikkelaars overstag gaan. Schepen voor ruimtelijke ordening Luc Redig (Groen) kreeg een mail van de architect waarin de nv Ipon meldde dat ze niet wensen verder te gaan met de plannen.

“Ze hadden wellicht op basis van de adviezen van Natuur en Bos begrepen dat hun aanvraag weinig kans maakte”, zegt schepen Redig. “De firma heeft ons bedankt voor de goede samenwerking. Dit bewijst dat het openbaar onderzoek toch wel degelijk nut heeft en dat beslissingen niet vooraf al vastliggen. Een reden te meer voor de Ranstenaren om zich te informeren over onze beleidsvisie rond bouwen. Nog tot 2 juni kan iedereen bedenkingen en suggesties kwijt over die bouwrichtlijnen via onze website. Op 25 mei organiseren we ook een gemeenteraadscommissie over de gemeentelijke bouwvisie. Iedereen die dat wil kan die samenkomst volgen via onze website.”

(sl)

www.ranst.be
Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio