©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De coach evalueert: De Sart heeft kans gegrepen, Ampomah blijkbaar niet

In de twee duels tegen Club Brugge kregen Alexis de Sart (24) en Nana Ampomah (25), die maandenlang uit beeld waren, eindelijk nog eens een kans. De ene greep die, de andere wist zijn coach niet te overtuigen. Frank Vercauteren evalueert.

Vercauteren over De Sart: “Tevreden van zijn prestatie”

Door een scheur in de quadriceps viel ook de tweede seizoenshelft van De Sart in het water – hij zat in 2021 nog maar aan twee duels. Maar thuis tegen Club viel hij een kwartiertje in en in Brugge kreeg hij zijn eerste basisplaats sinds begin februari. Hij deed het prima als vervanger van Verstraete. “Ik was tevreden van mijn keuze en zijn prestatie”, aldus Vercauteren. “Alleen op offensief vlak had hij nog iets meer kunnen bijdragen. Maar onder meer door het feit dat hij niet veel gespeeld heeft, was dat moeilijker.”

Verstraete is nu terug en neemt in principe zijn plaats opnieuw in, wat niet uitsluit dat De Sart opnieuw aan de aftrap staat. Hij kan ook op de plaats van Gerkens uit de voeten. “Een rijtje hoger zie ik hem ook spelen, ja, dat past binnen de inventaris die we van hem hebben gemaakt. Hij had daar al eerder kunnen spelen, maar er was nu eenmaal veel concurrentie op die positie.”

LEES OOK: Jullie stemden op De Sart als Man van de Match na Club Brugge-Antwerp

 

 ©  BELGA

Vercauteren over Ampomah: “Hij moet mij extraatje tonen”

Ook Ampomah hadden we al meer dan twee maanden niet meer op het veld zien staan. Nochtans was de Ghanees, voor twee seizoenen gehuurd van Fortuna Düsseldorf, al die tijd gewoon fit. Maar hij had Vercauteren nog nooit echt kunnen overtuigen. Ook tijdens zijn dubbele invalbeurt tegen Club is dat blijkbaar niet gelukt. “De concurrentie was voor hem op een gegeven moment groot, met Refaelov, Lamkel Zé, Miyoshi, noem maar op. Maar het was ook een kwestie van je kans grijpen”, aldus Vercauteren.

“Je hebt de trainingen, oefenwedstrijden en invalbeurten om jezelf te tonen. Ook al krijg je maar twaalf minuten, dan moet je tonen dat je beslissend kan zijn. Ik verwacht geen drie goals, maar wel een extraatje. Een geslaagde actie, gewonnen duels, een assist, iets van efficiëntie. Lukt dat niet en breng je in die twaalf minuten heel weinig, dan stijg je niet in de pikorde en moet ik naar andere oplossingen zoeken.”  (dvd)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws