Edegem organiseert een zomerschool in juli en augustus. 

Edegem organiseert een zomerschool in juli en augustus. © Filip Spoelders

Edegemse zomerschool gaat door in muziekacademie

Edegem -

In Edegem zal tijdens de vakantie voor het eerst een zomerschool plaatsvinden. Deze richt zich op kinderen uit het lager onderwijs en leerlingen uit de eerste graad van het middelbaar.

Door corona en de sluiting van de scholen hebben meerdere kinderen het moeilijk gehad om de voorziene leerstof op te nemen. Daarom zal Edegem voor de eerste maal een zomerschool inrichten. “Het zullen de zorgcoördinatoren van de Edegemse scholen zijn die bepalen welke kinderen met een leerachterstand in aanmerking komen. Uiteindelijk blijft de deelname aan de zomerschool vrijblijvend voor de kinderen”, vertelt onderwijsschepen Koen Michiels (N-VA).

De zomerschool zal doorgaan van 12 tot 16 juli en van 23 tot 27 augustus. “De leerlingen uit het middelbaar krijgen les in hun eigen scholen terwijl de kinderen uit de lagere school in de muziekacademie worden verwacht. Na de middag krijgen ze op deze locatie muzische activiteiten. De opstart van de zomerschool organiseren we in samenspraak met alle onderwijsnetten in onze gemeente.”

Leerkrachten of studenten in opleiding voor kleuteronderwijs, lager onderwijs of speciaal onderwijs die lessen willen geven, kunnen zich aanmelden via zomerschool@edegem.be. Hetzelfde geldt voor vrijwilligers ter ondersteuning. (fisp)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio