© Bart Van den Langenbergh

Koppel dient klacht in voor belaging: “man werd vergeleken met Dutroux”

Vosselaar -

Een moeder diende samen met haar nieuwe partner uit Vosselaar klacht in tegen haar eigen zoon en diens partner voor belaging. “De man werd afgeschilderd als psychopaat en vergeleken met Dutroux”, zei hun advocate op de rechtbank in Turnhout.

De twee senioren uit Vosselaar hopen dat na jaren de rust terugkeert. “Ze hebben al twaalf jaar een relatie maar de zoon van de vrouw en diens vrouw kunnen dit niet verkroppen”, zei meester Lisa Nietvelt namens het koppel. “Ze denken dat de nieuwe man de grote boeman is en de vrouw helemaal monopoliseert. Maar ze vormen een sterk koppel en de uitlatingen zijn onterecht.” Zoon I.L. en zijn partner T.R. zouden bedreigingen hebben geuit via sms-jes, nachtelijke telefoontjes en via Facebook. “De man werd zelfs afgeschilderd als een psychopaat en vergeleken met Dutroux”, zei de advocate van de burgerlijke partij. “De belangrijkste boodschap moet zijn: laat ze gerust. Dat is het enige dat ze willen.”

Openbare aanklager Bjorn Vervoort vond het spijtig dat het zo ver moest komen en vroeg een principiële straf. “Ze vielen langs beide kanten elkaar lastig. Het belangrijkste is dat ze vanaf nu elkaar met rust laten”, sprak de aanklager.

De advocate van de beklaagden draaide de rollen om en vroeg de vrijspraak. “Als jarenlang het bloed onder je nagels wordt gehaald, ga je reageren. De tegenpartij heeft enkel een klacht ingediend om mijn cliënten een genadeslag te geven”, aldus de verdediging. Vonnis op 15 juni. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio