Coördinatoren Simon Van Gorp, Ilse Geeraerts en Thomas Smets (links) ondertekenden in het bijzijn van commissaris Guido Poelmans, waarnemend korpschef Dirk Van Peer en burgemeester Mien Van Olmen de akte. 

Coördinatoren Simon Van Gorp, Ilse Geeraerts en Thomas Smets (links) ondertekenden in het bijzijn van commissaris Guido Poelmans, waarnemend korpschef Dirk Van Peer en burgemeester Mien Van Olmen de akte. © Hans Otten

Met BIN Wuytsbergen is grondgebied buiten stadscentrum afgedekt

Herentals -

Met de bekrachtiging door de drie lokale coördinatoren is het tiende buurtinformatienetwerk (BIN) in Herentals sinds dinsdagavond een feit. In de hele politiezone Neteland vormt de wijk al het 43ste netwerk.

Hans Otten

Coördinatoren Ilse Geeraerts, Thomas Smets en Simon Van Gorp begonnen drie maanden geleden met het warm maken van hun buren om samen een buurtinformatienetwerk of BIN te starten. Dat is een samenwerkingsverband met politie en stadsbestuur waarbij meldingen van verdachte situaties onmiddellijk via een netwerk van buurtcontacten wordt verspreid. Met de ondertekening van de akte neemt BIN Wuytsbergen, die in feite alle woonstraten in het grote gebied tussen de spoorweg, het Albertkanaal en de Lierseweg inhoudt, van start met negentig leden.

“Het is meteen het tiende bin in de stad Herentals, waarbij buiten het echte centrum intussen het hele grondgebied is afgedekt met BIN’s, ook in Noorderwijk en Morkhoven”, zegt commissaris Guido Poelmans, hoofd van de preventiedienst van politiezone Neteland. “In de andere gemeentes van onze zone gaat het om een dekking van minstens 70%. Het is een goede manier om burgers te alarmeren en hen alert te houden. In wijk Wuytsbergen hebben we zo al een man kunnen oppakken na een melding van een van de lokale coördinatoren. Ook met de aanwezigheid van het woonzorgcentrum Vogelzang in de wijk kan het BIN zijn nut bewijzen bij vermissingen.”

Met de ondertekening is het BIN Wuytsbergen dinsdag gelanceerd.

Met de ondertekening is het BIN Wuytsbergen dinsdag gelanceerd. © Hans Otten

Commissaris Poelmans verwacht dat het ledenaantal in BIN Wuytsbergen snel gaat toenemen. “Zeker wanneer de kenmerkende borden op de toegangswegen verschijnen en we op 1 juni ons eerste testbericht versturen. Dan merken buren die nog geen lid zijn dat aansluiting wel handig is. Aanmelding is volledig gratis.”

Bin.wuytsbergen@yahoo.com, pz.neteland.preventie@police.belgium.eu
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio