© ATV

Agressieve buizerd valt joggers aan in Ekeren

Een agressieve buizerd zorgt sinds enkele dagen voor problemen op de Leugenberg in Ekeren. De vogel wil haar nest beschermen en voert schijnaanvallen uit naar wandelaars en joggers. Het district gaat waarschuwingsborden zetten om iedereen te waarschuwen.

De voorbije dagen kregen al meerdere joggers met een (schijn)aanval van de agressieve buizerd af te rekenen tijdens hun looptochtje. Het is namelijk volop broedseizoen en de vogel heeft een nest gemaakt aan de brug tussen de Leugenberg en de Kloosterstraat.

Volgens het district Ekeren wil de buizerd mensen niet verwonden maar enkel wegjagen. De buizerd ziet wandelaars of lopers namelijk als een bedreiging voor haar jongen en wil hen op een afstand houden.

Volgens ATV werd dinsdagochtend nog hardloper aangevallen door de buizerd. De man voelde een klap op zijn achterhoofd en zag de vogel wegvliegen, om enkele seconden later opnieuw rakelings langs zijn hoofd te vliegen. De jogger kwam met de schrik vrij en kon de vogel wegjagen.

“Blijf kalm, maak je groot, zwaai eventueel met je armen. In de mate van het mogelijke mijd je als wandelaar of jogger best de locatie”, geeft het district Ekeren als tips via sociale media. Er komen wel enkele waarschuwingsborden om onwetende voorbijgangers zo goed mogelijk te informeren.

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio