Kristien Maes (BuurNatuur) biedt vlees en verse groente aan van lokale producenten. 

Kristien Maes (BuurNatuur) biedt vlees en verse groente aan van lokale producenten. ©  Jean Eykmans

Kristien Maes start korte keten-webshop BuurNatuur met afhaalpunt in ’t Fortun

Laakdal -

Niet toevallig in de Week van de Korte Keten zet Kristien Maes (41) uit Eindhout-Laakdal de webshop BuurNatuur.be op. De eerste bestellingen van lokaal gekweekte groente en vlees lopen al binnen. Dinsdag 25 mei kunnen de eerste pakketten afgehaald worden in gemeenschapscentrum ’t Fortun in de Smissestraat in Groot-Vorst. Op dinsdag wordt er ook aan huis geleverd.

Jean Eykmans

Voor Kristien betekent BuurNatuur een flinke carrièreswitch. “Ik werkte 18 jaar voor een internationaal bedrijf in de plasticindustrie. Met mijn gezin ben ik al langer bewust bezig met de oorsprong en het telen van groenten. We kweken zelf onze groente en eten die dan ook seizoensgebonden. Bij ons dus geen aardbeien in november of boontjes uit Peru in de pot”, zegt de uit Veerle-Heide (Laakdal) afkomstige Kristien.

BuurNatuur kreeg bij de opstart hulp van Linked Farm. “Die coöperatie verleende flinke steun bij de realisatie van de webshop en het zoeken naar geschikte producenten in de regio. En dat is aardig gelukt: aardappelen, wortelen en ajuin kopen we in Veerle, fruit en asperges in Geel, aardbeien en bereide gerechten komen uit Groot-Vorst. De ambachtelijke slagerij Witte Eik uit Mol-Ezaart is onze grootste vleesleverancier, met daarnaast een geitenboerderij in Ramsel en een melkschapenboerderij in Retie en een bedrijf uit Balen dat gespecialiseerd is in veganistische gerechten”, aldus Kristien die zich zeer bewust is van het belang van de korte keten.

Met De Winning in Lummen heeft Kristien een overeenkomst voor de aankoop van groente. De Winning doet beroep op sociale tewerkstelling.

 

 ©  Jean Eykmans

Webshop

Tot en met zondag kunnen bestellingen geplaatst worden op BuurNatuur.be. Afhalen kan in ’t Fortun op dinsdag van 16 tot 19u. Op dinsdag wordt er binnen Laakdal ook aan huis geleverd van 16 tot 20 u. “Met steun van de gemeente en Ferm mag ik beschikken over lokalen in gemeenschapshuis ’t Fortun, en dat is een goede zaak. Niet alleen voor mij maar ook voor de mensen die komen afhalen, ’t Fortun is immers centraal gelegen”, zo besluit Kristien.

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio