©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Spelers van RC Mechelen pikken deze maand niet verplichte training mee

RC Mechelen is na maanden onderbreking opnieuw voorzichtig aan het trainen. Nog de hele maand mei zijn er ‘kennismakingstraining’, achter gesloten deuren en met respect voor de geldende coronamaatregelen.

“Het was de bedoeling om elkaar nog eens terug te zien nadat de competitie in oktober werd stilgelegd”, zegt coach Dave De Herdt. “De bal en de humor, dat heb ik echt wel gemist. Natuurlijk wilde iedereen eindelijk de bal nog eens voelen. Aangezien er sinds kort weer met groepen van maximaal 25 mag worden getraind, was dit een ideaal moment. We zullen dit soort trainingen in mei nog enkele keren herhalen. Daarna krijgt iedereen een loopschema mee om zich klaar te stomen voor de echte voorbereiding op het nieuwe seizoen in het tweede deel van juli.”

Is dit voor de spelers al een eerste verplicht nummer? “Iedereen was erbij. Nochtans verplicht ik deze maand niemand om te komen, want deze trainingen zijn vrijblijvend. Als iemand eens niet kan, maak ik daar geen zaak van.”

Ook nieuwkomer Dries Ventose was erbij. “Een eerste kennismaking is altijd een beetje speciaal. Ik kende al wel enkele spelers en de trainer, dat helpt. Ik heb me de voorbije maanden fit gehouden, al voelde ik de korte inspanningen en de spurtjes wel. Maar dit is goed in aanloop naar het grote werk van half juli.”

Ook Wout Kerckhofs verscheen op training. En dat na een lange onderbreking door een operatie aan de knie. De 24-jarige verdediger speelde dit seizoen geen minuut. “Het was al van maart 2020 geleden - bij de uitbraak van corona - dat ik nog had gevoetbald. Na mijn operatie in september ben ik de revalidatie gestart en ben ik tot Nieuwjaar veel bij de kinesist geweest. Weer op het veld staan en de bal voelen, het viel mee. Al was het bij momenten best pittig.” (gf)

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS