Lee Vanrobayswas  was een van de jongste korpscheffen van ons land. 

Lee Vanrobayswas was een van de jongste korpscheffen van ons land. © Dirk Van de Velde

Hoofdcommissaris Lee Vanrobays (45) overleden: “Hij was een veelbelovend talent”

Deurne -

Hoofdcommissaris Lee Vanrobays (45) is maandag thuis in Deurne overleden aan de gevolgen van kanker. Hij was van 2014 tot 2018 korpschef van politiezone HEKLA en was een van de jongste korpscheffen van ons land. Nadien werd hij Directeur Operaties van politiezone Voorkempen. “Zo jong nog, zo getalenteerd en dan weggerukt worden uit zijn gezin, uit onze politiezone… het is zwaar en moeilijk te vatten”, zegt korpschef Geert Smet van politiezone Voorkempen.

Sinds 2000 werkte Vanrobays onder meer als pelotons- en eskadronscommandant bij de federale politie, waarna hij in 2006 overstapte naar de lokale politie in Antwerpen. Daar was hij onder meer afdelingshoofd van de dienst Openbare Orde. In 2014 werd hij op 38-jarige leeftijd korpschef van politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) en was zo een van de jongste korpscheffen van ons land.

© Patrick De Roo

“Lee was een veelbelovend talent”, zegt Koen Metsu (N-VA), burgemeester van Edegem en voorzitter van politiezone HEKLA. “Hij kwam over van de lokale politie van Antwerpen en volgde een rigide lijn, iets dat onze politiezone op dat moment kon gebruiken.”

Maar in 2018 moest Vanrobays naar aanleiding van een onderzoek naar verkeersagressie een stap terugzetten. Nadien werd hij Directeur Operaties en adjunct-korpschef in politiezone Voorkempen. Volgens Metsu een functie “op zijn lijf geschreven”. “Richtlijnen uittekenen in operaties was zijn sterkte.”

Voorliefde voor openbare orde

Hij was al een tijdje ziek en is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij laat een vrouw en twee kinderen na. “Lee was iemand die niet te koop liep met zijn persoonlijke problemen. Na zijn vertrek bij politiezone HEKLA hadden we nog maar weinig contact. Dat zijn medische toestand zo slecht was, wisten we niet. We zijn dan ook allemaal erg geschrokken door zijn overlijden,” aldus Metsu. “Mijn gedachten zijn bij zijn vrouw en kinderen.”

“We bewaren een warme herinnering aan zijn gedrevenheid, toewijding en voorliefde voor openbare orde”, klinkt het bij politiezone Voorkempen. “Onze gedachten gaan in het bijzonder naar zijn partner, zijn twee kinderen, zijn familie, zijn vrienden en collega’s en allen die hem dierbaar waren en nu zonder hem verder moeten. Hopelijk vinden ze troost bij elkaar en bij de vele mooie herinneringen aan Lee.”

(nelo)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio