Wout van Aert na operatie nu toch richting Spanje vertrokken

Wie Strava heeft, houdt de trainingsapp de komende dagen best goed in de gaten. Wout van Aert is namelijk met enkele dagen vertraging richting Spanje vertrokken voor een hoogtestage met Jumbo-Visma en zal ongetwijfeld weer heel wat ritjes delen.

Hugo Coorevits, Vincent Van Genechten

De winnaar van Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race moest op vrijdag 7 mei noodgedwongen een operatie aan de blindedarm ondergaan. Het zorgde voor een onverwachte tegenslag in zijn voorbereiding op de Tour de France, waar Jumbo-Visma voor de eindzege gaat, en de Olympische Spelen, waar Van Aert deelneemt aan de tijd- en wegrit.

Afgelopen zondag reed de Kempenaar voor het eerst opnieuw op de weg, na een paar trainingen op de rollen. Maandag deed hij er nog een ritje van ruim 85 kilometer bij, aan een gemiddelde snelheid van meer dan 33 km/u.

 

Kortom: Van Aert is ondertussen voldoende gerecupereerd om een rustig opbouwprogramma te volgen. Dinsdag vertrok hij dan ook vanuit Antwerpen richting de Sierra Nevada, waar een aantal van zijn ploeggenoten al aan het trainen zijn. Ook zijn coach Marc Lamberts is daar.

“Ik had wat vertraging, maar nu ben ik klaar om mijn ploegmaats te vergezellen op trainingskamp”, aldus Van Aert op Instagram.

 

 ©  Instagram

Van de Sierra trekt hij door naar Tignes in de Franse Alpen, waar de finale hand wordt gelegd aan de Tourvoorbereiding. Van Aert komt een eerste keer in actie op het BK tijdrijden in Ingelmunster van woensdag 16 juni en rijdt aansluit het Belgisch kampioenschap op de weg in Waregem van zondag 20 juni vooraleer zich naar Brest te begeven, waar Le Grand Départ van de Tour de France wordt gehouden.

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws