© Bart Van den Langenbergh

Dertig maanden cel voor drugsdealer en verdachte in Sky-onderzoek

Vosselaar, Beerse -

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft A.D.R. (35) uit Vosselaar veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 30 maanden en een boete van 40.000 euro voor grootschalige drugshandel. De politie betrapte de man met twee kilo cocaïne en 30.480 euro in zijn auto.

Op de laatste dag van het jaar 2020 hield de politie de auto van D.R. in Wommelgem tegen na een verkeersinbreuk. De bestuurder was duidelijk zenuwachtig toen hij werd gecontroleerd. De speurders ontdekten in zijn BMW onder de bodemplaat in de koffer twee blokken cocaïne van in totaal 2,32 kilo. In een sportzak op de passagierszetel lag 30.480 euro. Verder onderzoek leidde de speurders naar het bedrijf van de dertiger in Beerse waar een Citroën Berlingo geparkeerd stond met daarin 5 kilo speed, 286 gram ketamine, 240 gram cocaïne, 5.823 xtc-pillen en een kleine hoeveelheid MDMA. De man verklaarde dat hij de drugs moest bijhouden en dat zijn gezin bedreigd werd. Een deel van het geld zou toebehoren aan zijn firma’s. Dat vond de rechtbank een ongeloofwaardige uitleg. D.R. had ook een gsm-toestel waarvan de gegevens na de huiszoeking bij zijn firma in Beerse op afstand werden gewist. Voor de rechtbank waren er genoeg bewijzen dat hij op grote schaal drugs verhandelde. De man is veroordeeld tot een effectieve celstraf van 30 maanden en een boete van 40.000 euro. Het aangetroffen cash geld is verbeurd verklaard.

D.R. is ook een verdachte in het onderzoek naar de versleutelde chatdienst Sky-ECC en is hiervoor half april aangehouden. Hij zou een politie-inspecteur in Antwerpen hebben betaald in ruil voor informatie.(bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio