© Bart Van den Langenbergh

Vijftiger zwaait met houten balk tijdens burenruzie

Mol -

Een 53-jarige man uit Mol stond terecht voor een uit de hand gelopen burenruzie. De man zwaaide met een balk naar zijn buurman en gaf ook een klap aan zijn vrouw.

Erik S. uit Mol moest zich voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden voor een dispuut met zijn buurman. In de loop van juli 2019 waren er twee incidenten. “Op een bepaalde dag was mijn cliënt zijn plantjes water aan het geven toen de buur een balk tegen diens hoofd probeerde te slaan. Gelukkig kon hij die balk nog opvangen”, zei de raadsman van het slachtoffer. “Later die maand sloeg de man in dronken toestand door een vliegenraam op het oog van de vrouw van mijn cliënt. Bovendien werd de brievenbus vernield en werden er doodsbedreigingen geuit.” Het Openbaar Ministerie vond het aangewezen om S. maatregelen op het vlak van alcoholgebruik op te leggen.

De advocaat van de vijftiger vroeg om opschorting of een straf met uitstel op te leggen. “De tegenpartij kwam bij het eerste incident de oprit van mijn cliënt opgewandeld en begon te roepen. Later op de maand is het potje overgekookt nadat er verwijten werden geuit”, pleitte meester Jan Roodhooft. “Intussen zijn de twee geen buren meer van elkaar.” De rechtbank velt een vonnis op 14 juni.(bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio