©  BELGA

Nog geen Lamkel Zé bij Antwerp: “Woensdag coronatest”

Frank Vercauteren kon dinsdag tijdens de groepstraining nog niet beschikken over Dylan Batubinsika en Didier Lamkel Zé. Toch hoopt hij het duo, dat out was met corona, nog te recupereren voor de donderdagmatch tegen Genk.

dvd, dige

“Dylan en Didier ondergaan morgen (woensdag, red.) pas hun coronatest”, aldus de Antwerp-coach. “Maar we hopen dat ze net als alle andere spelers negatief zijn en dan kunnen we donderdag beroep op hen doen. Al hebben ze dan wel enkel individueel kunnen trainen.”

Intussen zag Vercauteren wel al Faris Haroun en Jérémy Gélin aansluiten op training. “Ze hebben vandaag alles kunnen meedoen. Ik verwacht dat we Jérémy donderdag al kunnen inzetten, maar Faris nog niet, misschien zondag tegen Anderlecht wél. Daarnaast bleef Buta vandaag langs de kant met een probleem aan de kuit, waar hij zondag al last van had. Maar de kans is groot dat hij toch in aanmerking komt tegen Genk.”

Het doel van Antwerp is duidelijk: die eerste zege in de Champions’ play-offs boeken. Voor de tweede plaats is een mirakeltje nodig, maar de Great Old wil dan toch zeker derde worden. “Al die matchen tot nu toe hebben bewezen dat alles mogelijk is, en dat geen enkele ploeg erbovenuitsteekt. We hebben het Club Brugge, Genk en Anderlecht al moeilijk gemaakt, dus we moeten erin blijven geloven.”

Vercauterens toekomst kwam ook nog heel even ter sprake, maar uiteraard was hij niet zinnens om veel prijs te geven. “Heb nog een beetje geduld, heren. Al weet ik dat dat moeilijk is voor journalisten.” (glimlacht)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws