Dhenia Covens tijdens het badpakkendefilé op Miss Universe. 

Dhenia Covens tijdens het badpakkendefilé op Miss Universe. © rr 

Dhenia Covens raakt niet tot laatste 21 bij Miss Universe

Vremde -

Miss Mexico Andrea Meza won zondagavond Miss Universe in Florida (VS). Dhenia Covens (27) uit Vremde (Boechout) die ons land vertegenwoordigde, raakte jammer genoeg niet in de top 21, maar blikt tevreden terug.

Dhenia Covens (27), tweede eredame van Miss België 2018, werd door Miss Belgium verzocht om haar beste beentje voor te zetten voor ons land. Zij was in 2018 de tweede eredame van Miss België Angelina Flor Pua en mocht deelnemen omdat Miss België 2020 Celine Van Ouytsel de reis en bijhorende heisa niet zag zitten door de coronacrisis. Het ging om de 69ste verkiezing van Miss Universe, en eigenlijk was het de uitgestelde editie van 2020 die door corona vorig jaar niet was doorgegaan. De bookmakers voorspelden winst voor Thailand of de Filipijnen. 85 landen namen deel. Iedereen moest constant een mondmasker dragen, behalve op het podium.

Hoewel Dhenia in de voorrondes schitterde tijdens het badpakkendefilé en met een speciale oranje diamanten jurk Antwerpen promootte als diamantstad, raakte ze niet bij de laatste 21 meisjes. Maar ze is wel trots op wat ze bereikt heeft. “Mijn droom is uitgekomen en ik heb er vrienden van over de hele wereld bij”, laat Dhenia op Instagram weten, waar ze poseert met Miss Universe 2019 uit Zuid-Afrika, die ze als ‘amazing powervrouw’ omschrijft. “Ik had vertrouwen en genoot van elk moment”, bedankt ze Miss Belgium nog eens voor de kans die ze kreeg. Dhenia feliciteert ook de Mexicaanse Miss Universe. (kma)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio