Erik Van Reusel , de voormalige bediende bij Carrefour Express op De Merodelei in Turnhout, liep bij de overval een schedelbreuk op. 

Erik Van Reusel , de voormalige bediende bij Carrefour Express op De Merodelei in Turnhout, liep bij de overval een schedelbreuk op. © Bart Van den Langenbergh

Vier jaar cel voor tiener die supermarkten berooft

Turnhout -

De rechtbank veroordeelde A.O. (19) uit Turnhout tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar voor twee gewapende overvallen op supermarkten Carrefour in Turnhout. “Hij schuwde geen grof geweld”, zei de rechter.

Winkelbediende Erik Van Reusel (24) liep op 25 januari 2020 een schedelbreuk en een grote vleeswonde op bij een gewapende overval op de supermarkt Carrefour Express op De Merodelei in Turnhout. De dader takelde het toenmalig personeelslid toe met een machete. Enkele dagen later vond een gelijkaardige overval plaats op de Carrefour in de Parkwijk in Turnhout. Ook daar was er sprake van een gemaskerde overvaller gewapend met een machete. In augustus 2020 kon de politie A.O. (19) identificeren als de hoofddader van de twee overvallen. De correctionele rechtbank veroordeelde de tiener tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar en een boete van 1.600 euro. De raadsman van A.O. vroeg twee weken geleden nog om de jongeman geen nieuwe straf op te leggen omdat hij in januari van dit jaar al is veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan de helft met uitstel, voor een brutale straatroof, ook met een machete. Maar daar wilde de rechter geen rekening mee houden. “De feiten waarvoor hij terecht staat, zijn uitermate ernstig. Hij is enkel uit op snel geldgewin en schuwt geen grof geweld”, oordeelde de rechtbank. Slachtoffer Erik Van Reusel ontvangt een voorlopige schadevergoeding van 7.500 euro. (bvdl)

  

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio