© ZB

Man (71) valt in kanaal, maar wordt uit water gehaald voor hulpdiensten arriveren

Leopoldsburg/Balen -

Een 71-jarige fietser uit Beringen is maandagmiddag in het kanaal van Beverlo gesukkeld. Getuigen zagen het gebeuren en alarmeerden de hulpdiensten. Toen die aankwamen, vonden ze de fiets, maar geen drenkeling.

Bij de hulpdiensten was rond 11.30 uur een melding binnengekomen van mensen die een fietser in het water hadden zien vallen. De reddingsteams, waaronder een duikersteam van de brandweer van Balen, trokken massaal naar het jaagpad op de grens van Leopoldsburg en Balen. Meteen begonnen ze in het water te zoeken. Ze vonden de fiets, maar van de drenkeling was geen spoor te bekennen.

Even later kwam het verlossende telefoontje. De man zou op eigen kracht op het droge zijn geraakt en was door iemand uit de buurt naar zijn huis in Beringen gebracht. De drenkeling kon na wat speurwerk van de politie worden geïdentificeerd. De zeventiger verklaarde dat hij was uitgeweken voor wat nadarhekken die op het jaagpad staan. Daarop had hij de controle over zijn fiets verloren en was hij in het water terechtgekomen. De man kon zelf uit het kanaal geraken. Hij leek op het eerste gezicht niet gewond, maar ging nog wel naar zijn dokter voor een controle.

De politie Kempenland deed de vaststellingen. (zb, mm)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio